Hur kan jag Polera Paint direkt efter jag har målat?

Det kan vara frestande att vilja polera din bil strax efter att få det målas, speciellt om du är den typen av person som uppskattar en smidig, snygg lager färg. Det finns nackdelar med att göra detta, men eftersom ett färskt måla jobb behöver tid att ställa och härda. Polering med en tung hand eller använda slipande polish kan göra mer skada än nytta och, i processen, kan garantin annulleras du har. Det finns ett sätt, men att putsa färskt måla jobb med bra resultat. Saker du behöver
1500 grit sandpapper
Wet sander
hink med varmt vatten
Sprayflaska
Bil tvättvätska
Vatten-baserade bil polish
Trappstege (tillval)
Slang
Chamois eller torkning dukar
Visa fler instruktioner
1

Vänta minst 48 timmar efter målning innan du försöker polera bilens finish. Ny färg är mycket mjuk och denna väntetid möjliggör preliminär härdning ske.
2

Blanda upp tvållösning i hinken med en kapsyl biltvätt vätska per liter vatten. Det är idealiskt att använda varmt vatten, men vatten från utsidan kranen kommer att fungera bra. Efter att lösningen har blandats ihop, fyll sprayflaskan.
3

Sprid vatten-baserade bil polish på ett litet område, med början på toppen av bilen, och spraya området rikligt med den tvållösning. Vrid den våta slipmaskinen på låg och använder långsamma, breda slag med mycket lätt tryck för att polera. Det är bra att ha en vän kontinuerligt spraya området med tvållösning medan du polering för att förhindra för mycket friktion.
4

Fortsätt att följa samma process på resten av bilen, lämnar bålen och huv till sist. Var noga med att kontinuerligt spraya med tvål och vatten lösning för att hålla färgen våt.
5

Skölj bilen noga med färskvatten från en hink eller slang, med början från toppen av bilen. Detta kommer att ta bort överflödig polish, flingor måla och annat skräp. Det är viktigt att skölja ur toppen för att undvika att tvätta föroreningar tillbaka på de rena delarna av fordonet.
6

Torka bilen med sämskskinn eller andra luddfria torkning dukar. Arbeta snabbt och använda en stor cirkelrörelse. Efter att bilen är helt torr, använd en separat trasa lätt buff till en högblank glans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121868.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.