Hur man förstå en VIN-nummer

Alla vägfordon har ett chassinumret (VIN) stämplat på en bifogad, liten metallplatta. VIN ska vara synliga, antingen på instrumentbrädan eller under huven på insidan av den främre vingen nära förarsidan. Syftet med VIN är för Department of Motor Vehicles eller Department of Transportation att föra register över den registrerade ägaren. Varje fordon har ett visst registreringsnummer på 17 tecken som bestämmer ursprungslandet, tillverkare, fabrikat, modell och tillverkningsår. Saker du behöver
Fordon
Fordon VIN plattan
Visa fler instruktioner
1

hitta just VIN plattan. Vanligtvis i USA, är det VIN plattan fäst vid förarens sida av instrumentbrädan, där den möter fönstret. Plattan har vad som ser ut som en shopping streckkod kör över mitten, med en serie bokstäver och siffror ovan.
2

Läs VIN plattan. Det första tecknet anger det land av fordonets ursprung. Den amerikanska identifieras med siffrorna ett till fyra. Kanada är en två, Mexico, en tre, Japan, bokstaven J, Korea, ett K, England, en S, Tyskland ett W, och Italien, Z.
3

Studera andra tecknet. Det andra tecknet identifierar tillverkaren. Några exempel A för Audi, B för BMW, 4 för Buick, 6 för Cadillac, 1 för Chevrolet, C för Chrysler, F för Ford, och P för Plymouth.
4

Titta på den tredje karaktär. Det tredje tecknet bestämmer fordonstyp eller division för tillverkning.
5

Studera det fjärde till åttonde tecken. Dessa kommande fem tecken kallas Vehicle Descriptor avsnitt. Tecknen används av tillverkaren för att identifiera funktioner i fordonet, t.ex. kaross, motor, modell och serie.
6

Läs det nionde tecknet. Den nionde tecknet kallas "kontrollsiffra", som består av en enda siffra eller bokstav som används för att kontrollera riktigheten av chassinumret.
7

Identifiera den tionde tecknet. Den tionde tecknet i serien bestämmer årsmodell tillverkningen av fordonet. Några exempel är 1 för 2001, 2 för 2002, 3 för 2003. Fordon tillverkade före 2000 bestäms med en alfabetisk bokstav. Till exempel,. V för 1997, W för 1998, och X för 1999
8

Titta på elfte tecknet. Denna karaktär avgör monteringsfabrik för fordonstillverkning. Några exempel F för Newark, G för Saltillo och A för Auburn Hills.
9

Läs tolfte till sjuttonde tecken. Dessa sista åtta serier av tecken kallas Vehicle Identifier avsnitt, som används för identifiering av ett specifikt fordon. De sista fyra tecknen är alltid numerisk och identifierar sekvensen av bilproduktionen på tillverkarna monteringsbandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121732.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.