Hur fixar repor på stötfångaren på en bil

stötfångare är utformade för att ta konsekvenserna. Eftersom de är på framsidan och baksidan av en bil, ofta de repas eftersom de är de första ytorna att träffa ett föremål. Stötfångare är oftast gjorda av plast och kräver olika reparationer än repor i målad metall på resten av fordonet. Medan din försäkring kan täcka reparationer för en repig stötfångare, kan det inte vara välbetänkt eftersom kostnaden för reparation är ofta mindre än det avdragsgilla beloppet. Med rätt tillbehör kan du reparera din egen stötfångaren. Saker du behöver
Vatten
Duk
Sandpapper
Plast prep lösningsmedel
Tape
tidningen
färgprimer
Klarlack sealer

Visa fler instruktioner
1

Arbete i en varm torr plats. Om förhållandena utanför är inte varm och torr, ta bort stötfångaren från fordonet och arbeta i ett garage eller annan klimat kontrollerade området.
2

Tvätta repad yta av stötfångaren med vatten och en mjuk trasa för att ta bort eventuellt skräp eller partiklar som kan finnas. Addera 3

Sand scratch lätt att jämna ut ytan så att färgen och skrapa är ännu. Var försiktig så att inte sand för djupt för att exponera lager under färgen.
4

Skölj slipat stötfångaren med en plast prep lösningsmedel för att avlägsna slipdamm och förbereda området för färg. Plast prep lösningsmedel kan köpas från auto butiker. Följ tillverkarens anvisningar för användning.
5

Tape tidningen runt repad yta, lämnar repig yta exponerad. Tidningen kommer att skydda resten av ytan från färgen.
6

Applicera primer på repad området. Låt primern torka. Flera program kan vara nödvändigt för att få repa täckt och smidig.
7

Måla stötfångaren för att matcha färgen färgen på resten av stötfångaren. De flesta färger finns i en sprayburk för enkel applicering. Låt färgen torka helt.
8

Ta bort tejpen och tidningen. Kontrollera det målade området matchar resten av stötfångaren. Använd en lätt spray av färg för att smälta om det behövs.
9

Applicera klarlack för att försegla och skydda den målade ytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121495.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.