Återställa Auto Emblem

Auto emblem kan vara delar av en bil som du knappt märker när de är i god form, men de kan bli en nagel i ögat om de flisas och bleka, särskilt om färgen runt dem är fortfarande i gott form. Du kan köpa nya emblem för många märken och modeller att ersätta din gamla, men ibland är det mer önskvärt att ta bort din befintliga emblem och återställa den. På så sätt din bil behåller mer av sina ursprungliga beståndsdelar. Saker du behöver
Färgborttagningsmedel
Modell måla
liten pensel
krompolish
luddfri trasor
Visa fler instruktioner
1 < p> Ta bort emblemet från fordonet. Emblemet (eller emblem Om du återställer flera) kommer att fästas på en mängd olika sätt. Äldre klassiker som Alfa Romeos har emblem som är fastsatta med nitar som går igenom plåt och hålls med clips eller ibland även små nötter. Du kommer att behöva få tillgång till baksidan av emblemet för att ta bort det. Använd tång för att dra metallklämmorna (eller vad som används för att hålla emblem på) off av dubbarna och ta bort emblemet. Många bilar har emblem som limmas på. För dessa kommer en fön eller en värmepistol att mjuka upp limmet och sedan emblemet kan bändas bort försiktigt med en platt skrapa.
2

Tvätta emblem i tvål och vatten så att du kan få en uppfattning om vad den behöver för att kunna återställas. De flesta emblem är en kombination av kromat och målade områden. Du kommer att polera de kromade områden och ommålning eventuella områden som ursprungligen var målade.
3

Matcha färgen på alla målade ytor med modell målarfärg tillgänglig från en hobby butik. Det finns ett mycket brett spektrum av färger, och du bör kunna matcha färgen på din emblem. Skala av gamla färgen att tillhandahålla en solid yta för färg att hålla sig till. Ansök färgborttagningsmedel till den gamla färgen, låt det sitta på färgen tills det börjar bubbla och sedan skrapa bort färgen. Du kan också använda fin stålull för att ta bort färgen.
4

Rengör emblem med lacknafta när färg tas bort och torka den med en ren, torr frotté trasa. Du kommer att vilja använda en luddfri trasa. Tillämpa modellen målarfärg med en liten modellering borste, försiktigt måla de områden som tidigare var målade. Låt färgen torka helt över natten. Om det finns några områden där överflödig färg behöver tas bort, försiktigt skrapa bort det med en rakblad eller gnugga bort det med stålull.
5

Använd en högkvalitativ krompolish att polera områden som är kromad. Applicera en liten mängd polish till en luddfri trasa och polera krom tills den ursprungliga glans återställs. Sätt tillbaka emblemet i baksidan av borttagning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121460.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.