Hur man tar bort Leaf fläckar från en bil är klar färgytan

Löv faller på och vistas på en bils målad yta under en längre tid kan orsaka skador i form av en skiss fläck. Bladen bör avlägsnas försiktigt för hand strax efter att de faller på bilen. Om detta inte sker och dagg eller regn väter bladen, SAP och andra kemikalier från bladen kan etsa färgens yta. I detta fall kommer det att bli nödvändigt att rengöra, polera och vaxa bilen för att bli av med blad fläckar. Saker du behöver
Auto-rengöringsmedlet
Bucket
Vatten
Sponge
Auto-lackrengöringsmedel
mjuk trasa
Wax
Visa fler instruktioner

1

Plocka upp löven från bilen en efter en så fort som möjligt efter att de faller. Borsta inte dem eftersom det kan orsaka microabrasions i bilen avslut från skrapning damm och andra torra rest över ytan. Dessa microabrasions tillåta sav och andra kemikalier för att tränga igenom ytan av bilens finish, vilket orsakar etsning.
2

Tvätta bilen väl med flytande biltvätt. Torka den med rena handdukar direkt efter tvätt. Detta tar bort eventuellt damm eller smuts från ytan av de fläckar som kan orsaka ytterligare skador när man försöker ta bort blad konturer.
3

Behandla varje blad färgas med en kommersiell löv-fläckborttagningsmedel eller måla renare. Arbetet med dem en efter en. Det finns ett antal produkter på marknaden, så kontakta din bilhandlare eller personalen på ditt lokala auto-leverans butik för rekommendationer.
4

Applicera lite av rengöringsmedlet på en mjuk, torr trasa t.ex. som en ny trasa blöjor. Arbeta renare i varje blad märket en efter en. Gnid fast att ta bort fläcken. Kontrollera ofta att du inte repa eller på annat sätt skada lacken avslut.
5

Upprepa applicering av färgen renare om det behövs för att ta bort de mer långlivade blad märken.
6

Eftertvätta bilen med automatisk tvätt och rent vatten när du är klar. Se till att skölja och torka väl efter tvätt.
7

vaxa bilen, med särskild uppmärksamhet på de områden där du tog bort bladet markerar att fastställa en skyddande beläggning.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121544.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.