Pulverlackering Borttagning

pulverlackering, som appliceras på metalliska ytor med torr färg som är elektrostatiskt laddad, är ett bra sätt att skapa en jämn, tålig yta. Det har blivit en vanlig behandling för bildelar, särskilt de som kommer att utsättas för väder och vind. Men det kan komma en tid när du vill ta bort pulverlack, antingen därför att den har blivit skadad eller att tillämpa en annan typ av finish. Det finns flera åtgärder du kan vidta för att ta bort pulverlack och ha en nystart. Strippning

Använd en kommersiell remover aerosol packning att skala bort så mycket av pulverlack som möjligt. Dessa produkter är oftast avsedda för rengöring motorer, men de kommer också att fungera bra för att bryta ner en finish pulverlack. Spraya pulverlackerade objekt med en god mängd av packningen remover och vänta i 10 till 15 minuter, eller tills pulvret pälsen börjar bubbla. Använd en ren trasa för att torka bort löst pulverlack. Du kan behöva upprepa denna process för att ta bort pulverlack i en hård att nå området.
Bakning

En alternativ metod för att med hjälp av en kemisk-baserad strippningsmedel är att använda värme för att bränna bort pulverlack. Detta kräver användning av en specialiserad ugn, som kan värmas till över 650 grader F. och använder afterburners att rena avgaserna från skadliga kemikalier. Dock kommer värma en pulverlackerad objektet bryta ner och så småningom bränna bort pulverlack, vilket ger en ren yta.
Blästring

Ännu en metod, och en som kan användas när majoriteten av pulverlack har tagits bort med kemikalier av värme, är media sprängning. Sandblästring är vanligast, men även andra material kan fungera lika bra. Denna metod kräver speciella verktyg eller en erfaren användare, men det kommer oftast att kunna spränga bort även pulverlackering att packningen remover eller ugn kvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121401.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.