Återställa Cal Custom ventilkåpor

Cal Custom ventilkåpor är klar aluminium ventilkåpor för amerikanska hot rods och bilar muskler. Ventilen omfattar i allmänhet kommer i en högglanspolerad yta som tillsammans med sina fenor design gör för ett iögonfallande uppgradera till en bils motorrum. Men medan dessa ventilkåpor ser bra ut om de är väl omhändertagna, kan de bli skamfilat, färgas och urkärnade över tiden om de inte rengörs och poleras regelbundet. Saker du behöver
High-speed polermaskin
Mini Powerball polermaskin
Electric eller sladdlös borrmaskin
Wool pads polering
Duk polering pads
Metal Polish (gnugga förening och polermedel)
Lacknafta
Rags
Microfiber handdukar
Visa fler instruktioner
1

bort ventilen täcker från motorrummet om de fortfarande är installerade. Beroende på modell, kommer de installeras med ett antal bultar på toppen av ventilkåpan.
2

Rengör ventilen täcker med sprit för att avlägsna olja och rester. Torka dem noga med en ren, torr trasa.
3

Installera en pad ull polering på höghastighetståg polermaskin. Ullen pad är grövre än en vanlig trasa pad, och är perfekt för att ta bort repor och fläckar från dina Cal Custom ventilkåpor. Använd kudden med en flexibel stödplatta, om möjligt, så att du kan komma in mellan lamellerna i ventilkåpan.
4

Applicera en polish som Blackfire Fine Cut Aluminum Polish (se Resurser nedan ) till dynan och polera ventilkåpan i flera minuter. Sluta då att torka bort den svarta återstoden och kontrollera ditt arbete. Fortsätt putsa tills repor och fläckar tas bort.
5

Rengör ventilen täcker med lacknafta. Applicera aluminium polera till ventilen täcker, se till att du får bra täckning mellan fenorna.
6

Buff ventilen täcker med ett PowerBall Mini (se Resurser nedan) eller en liknande polering monterad på en sladdlös batteridriven borrmaskin eller en borrmaskin. Räkna med att spendera cirka 15 minuter polering varje ventilkåpan.
7

handpolering ventilen täcker med en ren, luddfri mikrofiberduk. Montera ventilen täcker baksidan på motorn. Använd nya packningar ventilkåpan för att säkerställa att det inte finns några oljeläckor. För att behålla dina återställda ventilkåpor, rengöra och putsa dem regelbundet med aluminium polish och en microfiber handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121375.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.