Automotive Polerverktygen

Automobile ytor ständigt få bombarderas av surt regn, solstrålning, salt och främmande föremål. Dessa inkräktare skala bort finish och skada utseendet och hälsa metallytor. Korrekt underhåll med fordonsindustrin Polerverktygen krävs för att hålla bilar som kör i toppskick. Buffertar med roterande hjul huvuden är snabbare och arbeta djupare i färgen än polering för hand. Många power buffertar drivs med el, även om vissa märken erbjuder pneumatiska buffertar som väger mindre och arbeta med tryckluft. Hög hastighet roterande Buffertar

Rotary buffertar snurrar konstant och inte ändrar deras roterande mönster. På grund av detta, de bygger upp värme om de lämnas i ett område. De kan leverera djupa, högglansiga finish och omarbetningar oxidation skador och djupa repor. Höghastighetståg buffertar fungerar bra att ta bort underliggande repor och märken snurra i metalliska bil ytor. På grund av dessa verktyg "höga rotationshastigheter och värmeutveckling, bör endast erfarna eller professionella detailers använder dem.
Random-Orbital Buffertar

Orbital buffertar, eller dual-action buffertar, är maskiner som kombinerar den roterande rörelsen av ett snurrande hjul med en kretsande rörelse som kretsar något excentriskt runt hjulets centrum. Orbital buffertar varierar i deras kroppsvikt, storlek på hjul huvuden och justerbara variationer hastighet. Den dubbelverkande rörelse är utformad för att efterlikna den naturliga rörelsen hos polering en bil för hand. Orbital buffertar rekommenderas för mindre erfarna användare på grund av sin användarvänlighet och liten potential allvarligt fördärva arbetsytor.

Pad val
Pads och motorhuv är viktigt när man producerar professionella polering arbete. Många material och storlekar polerrondeller existerar, från 6 - till 10-tums ull eller pads. Större pad storlekar på 10 till 14 inches kan användas för att arbeta stora paneler, men har en nackdel på grund av de hastigheter som uppnås vid deras yttre kanter. Ull kuddar är grova och har förmågan att skära djupa och skada underliggande färg på metallytor. Rätt använt kan ull skärande kuddar eller finare ull kuddar polering kompensera för en polermaskin brist på snabbhet eller polermedel ljus eller fin komposition. Skumkuddar bygger upp mer värme när du roterar över ytorna. Skumkuddar kan vara platt eller ha fördjupningar på sina polering sidor, men är alltid rund i formen. Motorhuvar är poleringstillbehör som är formade som dusch caps. De är gjorda av en mängd olika material och passa över kuddar för att ge mer dämpning eller snabbt ändra det material som används för polering.
Polermedel

Puts appliceras på metallytor att hjälpa till vid poleringen. Puts kan ha lätta, medeltunga och tunga formler. Lättare polermedel görs för finare arbete eller att avsluta ytan Nollning ibland kvar från tunga puts. Medium polerar bort dag-till-dag slitage på ytan. Tunga lack är mer aggressiva stripping, och djupet av arbetet. Tunga formler fungerar bra att ta bort djupa polerrosor, djupa repor och ytskador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121613.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.