Hur man tar bort Aluminium Oxidation

Aluminium är ett naturligt förekommande material som används för att göra allt från bildelar till läskburkar. Även om detta material inte rostar som järn eller stål kan, kan exponering för luft orsaka aluminium att oxidera, vilket skapar missfärgning och tar bort metallens polerad finish. Oxidation sker när de kemikalier som utgör materialet interagerar med syremolekyler. På grund av detta finns det mycket lite du kan göra för att förhindra oxidation, men det är möjligt att ta bort den med lite armbåge fett, lämna din aluminium ser blanka och nya. Saker du behöver
Rags
Färgborttagare
Vatten
400 -, 800 -, 1200-grit sandpapper
Dremel Tool Review polerskiva /bit
Metal polish
diskmedel
Visa fler instruktioner
1

isär föremålet. Om du polera ett objekt som kan tas isär, liksom fälgar, ta bort så många bitar av objektet som du kan innan du börjar. Detta innebär att ta fälgar av bilen, ta bort ventilspindlar, och täcker eller ta bort några andra tillämpliga delar.
2

Ta bort den klara beläggningen. Aluminium är i regel förseglas med en klar beläggning som hjälper till att förhindra korrosion. För att ta bort denna beläggning och polera posten, helt enkelt doppa en ren trasa i färgborttagningsmedel, och använda den för att torka av objektet, och se till att rengöra alla skrymslen eller strumpbyxor utrymmen.
3

Sand objektet för att ta bort oxidation. Sand först med våt 400-slippapper, upprepa sedan med 800-grit, och avsluta med 1200-grit. På den sista etappen av slipning, sand i endast en riktning.
4

Placera en polering lite på en Dremel verktyg och använda den för att polera objektet. Applicera en liten mängd metall polish till objektet som du buff.
5

Ge objektet ett slutstädning för att avlägsna överflödig polish och grime. Denna slutstädning ska göras med vatten och diskmedel, eller en liknande rengöringsmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/120929.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.