Auto Målning Rutiner

Måla en bil på rätt sätt är inte en lätt uppgift och kräver mycket tid och tålamod. När din bil har förberett för målning, till exempel borttagning av rost och grundning, kan du starta processen med målningen. Det finns många saker att tänka på när man målar en bil och lära sig om dem kan hjälpa dig att uppnå bästa auto täckfärg jobb som möjligt. Välja Paint

När det gäller att välja färg, din budget och kvaliteten på färgen du väljer kan vara ett problem. Liksom många saker, kan den summa pengar som du spenderar på paint påverka resultatet av din lack. Billigare, enstegs färg, till exempel, har vilken ultraviolett skydd, pigment och tillsatser kan appliceras i ett steg, men kan försvinna snabbare när de utsätts för solljus under en längre tid. Den dyrare, process i två delar skyddar pigmentet genom tillsats av en basbeläggning följt av en andra klarlack färg med ultravioletta blockerare. Denna process i två delar ger också lyster eftersom färgskikt ser tjockare och glansigare än enstegs färg.
Tejpning

När bilen har upprättats och grundmålas , bör det sedan tejpade utanför med maskeringstejp och papper eller plast såsom soppåsar. Plast rekommenderas eftersom det inte kommer att absorbera färgen och låt det blöda igenom som papper kan. Se till att alla delar som inte är målad omfattas t.ex. Windows, stötfångare, och hjul och däck. Nästa steg är att torka bilen ner med en renare för att eliminera eventuella oljor eller främmande material från ytan. Det sista steget är att torka av bilen med en klibb-duk för att ta bort damm och smuts som kan skulle kunna fastna under färgen, vilket ger en ojämn yta.
Equipment

utrustning som behövs för en riktig lack har en graderad blandning cup, silar och rör pinnar för att blanda färgen. Antingen en handhållen, lågt tryck måla pistol eller hög volym, lågt tryck måla pistol behövs för att applicera färgen samt en tryckregulator, samt vatten-och oljeavskiljare. Andra viktiga säkerhetsaspekter inkluderar skyddshandskar, skyddsglasögon och andningsskydd mask.
Målning

En av de viktigaste färdigheter som man behöver för att måla en bil är att veta hur tjockt färgen bör tillämpas. För att uppnå en professionell finish, är det bäst att måla en bil i en väl upplyst måla monter så att damm och andra partiklar inte fastnar på den våta färgen. Detta kan ge färgen en ojämn yta i stället för en slät ett. Dessutom, även lackeringsbås är klimatet styrs så att målningen sker i de exakta miljöförhållanden som krävs för att få en bra färg jobb. De flesta auto detailers följer målningen processen genom våt-slipa lacken med 2000-slippapper. Efter denna process, är färgen sedan poleras med polermedel för en mycket fiffig, slät yta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121054.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.