Måla Tekniker Block Sandning för Autos

Block-sand bilens kropp under en spray-lack för att skapa en yta för att färgen ska hålla sig till. Även dålig slipning tekniker kan leda till slipning repor och vågiga paneler, dessa tekniker är inte svårt att bemästra. Hemligheten är att ändra sandpapper ofta och att hålla ytan så ren som möjligt, medan torka ner bilens kaross ofta med fett och vax remover. Slipa över befintliga Paint

För att spara tid, några målare spraya sand och prime över bilens målade befintlig yta. När du använder denna metod, putsa gamla ytan innan ny primer och färg, annars färgen börjar flagna snabbt. Använd en 500 - eller 600-grit sandpapper, eller en fin galler pad för bästa resultat. Arbete åt alla håll för att skapa en grov yta för att färgen ska hålla sig till. Nackdelen med denna teknik är att du inte ser eller fixa fläckar såsom rost eller instängd smuts under den ursprungliga färgskiktet.
Borttagning av färg

Du kommer att ha bäst grepp om kroppens tillstånd om du tömma all befintlig färg. Ställ en butik kropp försörjning rekommendera kemikalier för bilens lack typ. Så snart som all färg avdrives, börja slipning med relativt grov papper, såsom en 200-grit papper. Gradvis börjar använda finare papper, arbetar upp till 1000 grit.
Slipning Block

Använd ett sortiment av slipning block i olika storlekar för att passa formen på bilens kaross. Använd den längsta blocket som kommer att passa in i området du slipar. Du kan bygga dina egna kvarter från Rubatex Gummi för specifika fläckar på bilens kaross. Använd en flexibel block på bilens tak eller andra lutande utrymmen där man vill ha så mycket kontakt med ytan som möjligt. Använd små block för trånga utrymmen som dörrposterna och sidostyckena. Jefflilly.com rekommenderar att man använder en rund skumblocket backas upp av en akryl spö för runda former. Dessa stavar är tillgängliga från kroppen-butik leverans butiker.
Slipning Rörelser

Learnautopainting.com föreslår att den bästa tekniken för att följa när slipning är att flytta slipkloss i alla riktningar. Inte bara manövrera fram och tillbaka, men går kors och tvärs, upp och ner och diagonalt för att skapa en grov yta för att färgen ska hålla sig till.
Primer

Hotrod.com rekommenderar du ansöka primer till kroppen minst två gånger innan ditt första lagret av färg. Ansök spot kitt för att korrigera brister, sand den slät och täck den med primer innan sand-blockerande hela kroppen igen. Använd en mjukare typ av sandpapper med varje successiv blockerande session, flytta upp till 400 grit innan målningen scenen.
Guide Coat

Vissa auto målare föredrar att använda en guide päls innan slipning. Spraya ett lätt lager av färg i en kontrasterande färg för din primer innan slipning för att hjälpa dig att visa de platser som har slipat. Denna guide coat kommer att avslöja höga och låga punkter på bilens kaross. Känn efter brister i ytan genom att köra fingrarna över den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121704.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.