Hur Detail en gammal bil

Detailing en klassisk bil är inte så annorlunda än att specificera en modern bil, men det finns några skillnader. En klassisk bil kan ha wire-ekrade hjul, vilket kräver en detalj borste för att rengöra riktigt bra, och det kan också ha en övervikt av krom som måste rengöras och poleras för bästa resultat. Saker du behöver
Slang och vatten
Biltvätt tvål
tvätta mitt
Detailing pensel
Bomullsswabs
krompolish
Vinyl Protectant
Glasrengöringsmedel Wax
Visa fler instruktioner
1

Skölj av utsidan med en slang och vatten. Skölj hjulen, under hjulen valv och bakom stötfångarna. Många klassiska bilar har krom stötfångare och krom trim runt fönstren, samt längs sidan av bilen. Rikta en tunn stråle av vatten bakom dessa delar för att få bort all smuts och skräp som kan lura det så att de inte kommer ut senare när du är vaxning färgen.
2

Detalj interiören, bålen och motorrummet först att undvika att få smuts och olja på utsidan. Ta bort golvmattor från insidan, och vakuum och schampo mattor, skjutbara säten fram och sedan tillbaka för att komma till området nedanför. Om dina stolar är lätta att ta bort, kan du skruva isär dem även att få tillgång till 20 eller 30 år av smuts som alltid kommer att gömma sig under dem. Torka invändigt paneler med spray-on vinyl skyddsmedel. Använd ett fönsterputsmedel för fönster och glas som täcker mätarna. Använd tops på detaljer mellan spjälorna för ventilationsöppningar och sprickorna inom områden som mittkonsolen. Addera 3

Rengör klädseln med lämpligt rengöringsmedel. Om bilen har en trasa interiör renare användning tyg. För läder och vinyl använder en läder eller vinyl renare.
4

Öppna motorrummet. Klassiska bilar har oftast förgasare för bränslesystemet, så intagen och luftfilter på dessa måste täckas upp med plast för att förhindra att vatten tränger in i dem. Också täcka upp tändstift, spolar och eventuella känsliga ledningar som potentiellt kan skadas.
5

Skölj motorrummet med munstycket på slangen satt på en bred sprutbild. Spraya på undersidan av huven och sedan arbeta dig ner till motorn. Spray motorrengöring av ditt val på motorn och låt den suga in Skrubba olja och smuts med en tvätt mitt och en styv detaljer borste. Skölj motorrummet och sedan torka av den med en ren, torr trasa. Ansök vinyl protectant till några plastdetaljer. Klassiska bilar har ofta en hel del utsatta metalldelar i motsats till de moderna bilar där allt är täckt i plast. Rengör och polera någon exponerad metall med en metall polish.
6

Tvätta fälgar och däck. Använd tvätta mitt för fälgar och en fälgborste för områdena mellan ekrarna. En borste kommer att komma till hands särskilt om du har metalltrådshjul, vilket kan vara svårt att rengöra. Använd krompolish på kromade fälgar. Om din klassiska har målat stålhjul, använd bilvax på ytan. Applicera däck Protectant till hjulen med en svamp för att undvika att få sprutdimma på närliggande delar.
7

Tvätta av utsidan med en tvätta mitt och massor av vatten. Spola hela bilen, inklusive hjulen. Torka hela bilen med en ren, torr frottéhandduk.
8

Wax hela bilen med en hög kvalitet vax sånt slag att mors eller Eagle One gör (se Resurser). Applicera vaxet en panel i taget, låta det torka och sedan polera den med en ren, torr trasa.
9

Polera krom på utsidan med en hög kvalitet krompolish. Några klassiska bilar såsom Alfa Romeos, används rostfritt stål trim på sina exteriörer, använder så ädelstål att förnya glans av dessa delar.
10

Rengör fönstren med fönsterputs och gå över bilen en sista gång med en ren, torr microfiber handduk för att städa upp någon vax eller översprutning från vinyl skyddande och fönsterputs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121367.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.