Så skyddar krom hjul i vinter

Vinter väder kan vara hårda på kromade fälgar, om de inte är ordentligt skyddade. Det bästa sättet att skydda dem är att ta bort dem från fordonet och lagra dem för vintern. Om detta inte är möjligt, eller om du föredrar att fortsätta använda din sportiga krom hjul, kan du vidta åtgärder för att skydda dem från vintervädret. Dessa åtgärder måste ske innan vintervädret är över dig, och hela vintern också. Saker du behöver
Varmvatten och diskmedel waterChrome cleanerChrome eller bil polishSoft trasor
Visa fler instruktioner
1

Rengör kromade fälgar innan vintervädret kommer. Tvätta hjulen ordentligt med varmt tvålvatten. Skölj dem och torka väl med en mjuk trasa. Re-rengöra fälgarna med en god kvalitet krom renare från en Biltema. Detta kommer att säkerställa att du har tagit bort all smuts och vägsmuts.
2

Polera krom hjul med ett kvalitetsmärke på krompolish eller bilvax. Applicera ett tjockt lager och låt det torka, sedan polera med en glans. Lägg ett andra lager polish för ännu bättre skydd mot väder och vind.
3

Tvätta hjulen från höger när du kör på vinterväglag. Väg besättningar tillämpa en saltlake på vintervägar för att smälta snö och is. Detta salt saltlake kan hjälpa dig att köra men det kommer så småningom förstöra dina krom hjul. Hela bilen ska tvättas för att avlägsna all saltlake, men om inte, tvätta saltet från krom. Åter tillämpa krompolish flera gånger
4

hela vintern, beroende på hur ofta du kör på saltade vägar. Salt kommer att torka ut och följa hjulens ytskikt. Det kommer så småningom att äta genom polish och grop eller flaga av krom. Detta kan orsaka att krom hjul att rosta. Rengöring hjulen regelbundet och åter tillämpa polish kan bidra till att undvika detta.
5

Kör hela bilen genom en biltvätt omedelbart efter körning på salt-omfattas vägar, om möjligt. Det varma vattnet biltvätt användningsområden hjälper lösa upp salt partiklar som fastnar i hjulen.
6

Håll krom hjul rengjorda och polerade året runt för extra skydd. Detta gör att du inte kommer att ha några små gropar eller flingor bildar att snö och salt kan fastna i och orsaka mer skada. Förebyggande underhåll är det bästa sättet att skydda dina krom hjul på vintern, och året runt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121037.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.