Hur återställa immig Strålkastare

SoapWater600-grit sandpaper1500-grit sandpaperPlastic protectantCar WaxTowel Saker du behöver
immig strålkastare försämra den mängd ljus som passerar genom linsen strålkastare till vägytan. Detta kan resultera i brist på synlighet av vägen, och avsaknaden av fordonstrafik synlighet av andra förare. Immig linser försämrar också den visuella kvaliteten av fordonet. Restaurering av linsen kommer att återställa tydlighet, vilket resulterar i ökad balk styrka, säkerhet, sikt och kan öka andrahandsvärdet på bilen på grund av den nyrestaurerade utseendet av strålkastarna.
Visa fler instruktioner
Imma Source Fastställande
1

identifiera om imma på utsidan av strålkastaren eller interna. Gnid handen över utsidan av strålkastare: Om strålkastaren känns urkärnade, grov eller som om den har en matt finish är imma sannolikt externa
2

skina ett ljus i strålkastaren för att visa. den inre ytan. Du kan behöva att skina ljuset i olika vinklar för att avgöra om källan av imma är interna. Intern imma kan bero på kondens eller från ljus skador. Kondens kommer att visas som en dimmig vindruta skulle, eller som pärlor av fukt på insidan av strålkastaren.
3

Bestäm om du kommer att reparera eller byta ut strålkastaren. Om imma är på den yttre ytan av strålkastaren, kan ytan återställas. Om imma finns på insidan av strålkastare ytan, har strålkastare sannolikt en spricka, har skadats eller på annat sätt äventyras, byte av strålkastare rekommenderas
bort imma
<. br> 4

Tvätta strålkastare med tvålvatten och torka ordentligt. Använda 600-grit sandpapper och vatten, sand hela ytan av strålkastaren tills imma avlägsnas. Även slipning, skölj sandpapper och strålkastare ofta för att hålla sandpapper från igensättning. Det kan vara nödvändigt att använda flera delar av sandpapper att slipa hela strålkastaren ytan. Sand i cirkulära rörelser för att undvika att skapa ruts i strålkastaren ytan. Slipa ytan på strålkastaren tills imma avlägsnas och endast en matt yta kvar från slipning. Skölj strålkastaren för att avlägsna eventuella fina partiklar, därefter torka noga.
5

slipa ytan av strålkastaren med 1500-slippapper. Använda cirkulära rörelser, sand strålkastaren för att avlägsna ytskiktet skrubbsår orsakas av 600-grit sandpapper. Den 1500-grit sandpapper kommer att täppa lätt och kräver frekvent sköljning i vatten. Den 1500-grit sandpapper bör användas tills ytan av ljuset poleras fria från synliga mattning härrör från 600-grit sandning ansträngning. Tvätta och torka strålkastaren.
6

Applicera ett vax kvalitet bil eller plast Protectant till ytan av strålkastaren. Detta kommer att bidra till att minska mängden av oxidation och skador att strålkastare erhåller från exponering för elementen och solens skadliga strålar. Buff och polera strålkastare för att avlägsna eventuella rester.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121625.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.