Hur man tar bort repor från bilglasärendet

Bil glas är föremål för påverkan av många material, partiklar och atmosfäriska agenter. Dessa kan orsaka repor i olika grad för att synas på glaset. Endast lätta repor kan elimineras eller poleras ut. De större skulle kräva glas ersättning. Lätta repor snedvrider reflektion av ljus och därmed minska förarens sikt. Du behöver inte ta bilen till en bilverkstad för att ta bort lättare repor på din bil glas, du kan ta bort dessa repor själv. Saker du behöver
alkohol-baserade rengöringsmedel WaterSoapDry ragSmall bowlTablespoonGlycerinCerium oxid
Visa fler instruktioner
1

Rengör bilen glaset ordentligt. Använd ett alkoholbaserat rengöringsmedel eller såpvatten. Skölj tvålvatten bort och torka av glaset med en ren torr trasa. Låt glaset torka. Se till att alla rester på glaset har utplånats ren.
2

Lägg två matskedar glycerin och två matskedar ceriumoxid till en liten skål. Ceriumoxid finns i byggvaruhus och järnaffärer. Också lägga till två matskedar vatten i skålen. Börja blanda ingredienserna kraftigt.
3

Lägg lite av blandningen på den repad plats på glaset.
4

Ta en trasa eller en pappershandduk och börjar gnugga försiktigt. Flytta handen i en upp och ner rörelse. Upprepa denna rörelse fyra till fem gånger i samma riktning. Ändra riktningen på rörelsen och polera området från sida till sida. Polera plats i denna riktning fyra till fem gånger.
5

Upprepa steg 4 tills scratch är knappt synlig.
6

Låt föreningen på repad yta att torka , men inte längre än 30 sekunder. Skölj bort det med milt tvålvatten. Ta en torr trasa och polera området.
7

Inspektera om scratch är fortfarande synliga. Upprepa processen ett par gånger om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121578.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.