Hur du ändrar kylvätska i en bil

De flesta människor ändrar aldrig sin motorkylmedel eller ens vet att de borde. Oavsett om du kallar det kylvätska, frostskyddsmedel eller kylarvätska, det är saker som hjälper till att hålla bilens motor från överhettning, och utan det, bilen säkerligen skulle överhettas snabbt och göra stora skador på din motor. För att hålla ditt radiatorsystem fritt från korrosion och gör det bästa jobb det kan för att hålla din bilmotor kyla, bör du ändra det om vartannat år. Saker du behöver
Motor coolantCatch pan
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din bil handbok för när du ska byta kylvätska. Även om det är en allmän regel att byta kylvätska vartannat år, tillverkar en del skiljer på kylvätska de använder. Standarden kylmedel som används för att vara bra för omkring 30.000 miles, men vissa hävdar nu att de är bra för 50.000 miles eller mer. Se upp för kylvätska som påstår sig vara bra för 100.000 miles eller mer, eftersom många konsumenter har klagat på att dessa kylmedel inte fungerar så bra. Efter kontroll din manual du kan avgöra om det är dags att byta kylvätska. Också vara medveten om eventuella särskilda instruktioner i bruksanvisningen.
2

Inköp kylvätska som passar ditt fordon. Gå till en Biltema eller auto avsnitt av din favorit varuhus och plocka ut en kylvätska som passar med dina tillverkarens specifikationer för din bil. Även i butiken kan du behöva köpa en kastrull för att fånga den gamla kylvätskan och en tom behållare för att blanda din nya kylvätska med vatten. Addera 3

få bilen klar. Park på en plats som är nära till en slang och inte på en kulle. Låt bilen svalna under flera timmar. Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid på bara tillräckligt för temperaturmätaren att komma på, så att du kan kontrollera att motorn är kall. Förvandla din bils värmaren till "på" läge. Ta din nyckel ur tändningen.
4

Tappa den gamla kylvätskan. Öppna kylarlocket, som vanligtvis är placerad på framsidan av din motor. Kylarlocket kommer märkas motorns kylvätska och förmodligen har en varning om att inte öppna när varm. Hitta avtappningspluggen i botten av din radiator och efter att gjort en stor fångst pan under den bort pluggen. Detta kan skruvas för hand eller kan kräva en skiftnyckel eller annan exakt passform verktyg. Töm kylmedel från alla överflödesbehållare, kan du behöva suga ut det om det inte finns någon slang som kan kopplas bort från botten av översvämningen. Om du ändrar din kylvätska regelbundet behöver du inte att spola systemet, men om det har varit ett tag kanske du vill spola det. Se Resurser nedan för hur man spola kylaren.
5

Fyll kylaren. Gör en 50/50 blandning av kylarvätska och vatten. Sätt i kontakten i botten av radiatorn. Fyll kylaren till toppen med blandningen. Också, fylla behållaren halvvägs om det finns någon. Vrid motorn på och värmaren. Låt den gå i flera minuter för att få någon luft ur systemet. Titta temperaturmätaren att se till att bilen inte överhettas. När kylaren har rapar upp luftbubblor, vända bilen av och fyll kylaren till toppen med kylvätska. Stäng kylarlocket tätt. Titta temperaturmätaren noggrant under de närmaste dagarna.
6

Släng vätskan. Placera den använda vätskan i en barnsäker behållare som inte är mat eller dryck behållare och tydligt markera den "används frostskyddsmedel." Ta den till en bensinstation eller närmaste återvinningsstation för att få det kasseras på rätt sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/120973.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.