Hur att rengöra en Audi motorrum

Rengöring motorrummet är en hederssak för vissa människor som en ren motor är en glad motor. Om din motor hålls detaljerad, då är det lätt att hitta potentiella problem i din motor, och det är också mindre rörigt att arbeta på när något går fel. Och som en extra fördel, ser det bra också. Även om du inte rengör motorn på din Audi varje vecka, är det bäst att göra det minst en gång om året. Det tar bara en timme eller så att göra med rätt verktyg. Saker du behöver
Plastfolie
Blue målarens maskeringstejp
Automotive avfettningsmedel
skurborste
Högtrycksspolare och vatten källa
Visa fler instruktioner

1

Låt bilen svalna helt innan du börjar tvätta motorrummet. Om motorn är upp till temperatur och kallt vatten sprutas på den, kan den snabba kylningen av metallen blocket få den att spricka.
2

täcka alla de elektriska komponenterna i motorrummet med plastfolie och tejp dem med maskeringstejp. Du vill försöka täcka dessa poster så att de inte får vatten i dem och eventuellt korta ut när fordonet startas. Det är inte viktigt att varje bit är förseglad helt från vattnet, men det kommer definitivt att hjälpa till i processen.
3

Spray avfettningsmedlet generöst över motorn och se till att verkligen dra den motor med renare eftersom detta kommer att mjuka upp smuts och fett på motorn.
4

Scrub motorn med skurborste, bryta upp all smuts och grime som du hittar längs vägen. Detta är det längsta steget i processen och kan ta lite tid beroende på graden av smuts under huven.
5

Justera högtryckstvätt så att den sätter ut en 3-tums bred spray. Tryck på avtryckaren och slang ner motorrummet, hålla munstycket ca 3 meter bort från motorn vid första sedan flytta närmare när du arbetar.
6

bort all plast och maskeringstejp från motorn bay manuellt.
7

Låt motorn lufttorka i minst en timme innan du kör fordonet, eller så kan du använda en microfiber handduk för att torka den om det behövs.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121275.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.