Syntetisk Auto Wax Vs. Naturlig Car Wax

Vaxning din bil bevarar livslängden på färgen, och slutligen livet av kroppen av din bil. Regelbunden vaxning hindrar vatten från att tränga in i finish och rostande kroppen. Det finns många olika typer av vax på marknaden idag, inklusive både naturliga bil vaxer, så kallade karnaubavax, och syntet. Olika åsikter om vilken som är bäst. Naturligt vax

Karnaubavax är ett naturligt vax som är gjord av komponenter av växten Copernica cerifera. Detta ämne är extremt hårt i sitt naturliga tillstånd. När konstrueras i ett vax, bildar detta ämne ett tufft skal över målgång i bilen som är hydrofoba, eller stöter bort vatten. Den andra fördelen till karnaubavax är att det är luftgenomsläppligt, vilket innebär att luften kan passera genom höljet. Addera Synthetic Wax

Syntetiskt vax är en kemisk förening som är skapades för att fungera som karnaubavax, men forskarna har ännu inte kunna helt efterlikna den naturliga substansen. Det är inte så hårda som karnaubavax, men det är lättare att applicera och är i allmänhet billigare. Syntetiska vaxer, eller tätningsmedel, skydda din bil avslut från vattenskador och föroreningar skada och ger en hög glans finish.
Skillnader
p Det är svårt att säga en bil vaxade med naturligt vax bortsett från en bil vaxad med en syntetisk. Den största skillnaden är att karnaubavax måste appliceras på nytt flera gånger om året för att behålla sitt skydd stark medan en syntetisk kan pågå upp till ett år innan det måste appliceras på nytt.
Kombinationsbehandling

Många bil entusiaster använder både genom att först applicera en syntetisk fogmassa och toppade den med ett naturligt vax finish. Resultatet är ett lyxigt, rik glans som håller mycket längre än en traditionell vax eller sigill.
Överväganden

Oavsett vilken produkt du väljer, se till att du tillämpa en skyddande yta på bilens yta för att hålla elementen från att förstöra din färg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121254.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.