DIY Car Paint Booth

Att ha en bil professionellt målade tar tid och pengar. Vissa auto butiker kan hålla bilen i upp till en vecka och ta ut mer än $ 1000 för en komplett lack. Målning hemma är ett bra alternativ för att spara pengar och ta kontroll över målningen. Att ha en monter hem färg kommer att hjälpa dig att uppnå proffsiga resultat och samtidigt skydda ditt garage från färgen. Planering

Storleken på en sprutboxen är viktig. Det måste vara stor nog att rymma den person som gör målningen, bilen och all nödvändig utrustning. Mät tillräckligt med utrymme för målaren att gå hela vägen runt bilen. Om ditt garage, lada eller en byggnad är inte tillräckligt stor, överväga att bygga utomhus måla monter.
Byggnad Ramen

En ram måla monter kan konstrueras från PVC rörsystem. Finns på de flesta järnaffärer, är PVC rörsystem flexibel, lättviktig, lätt att klippa och billigt. One-tums rör är bäst för en inomhus monter, och 2-tums rör kommer att fungera bättre utomhus. PVC lederna är tillgängliga för att bilda hörnen och andra anslutningar av ramen. Använd hörn hängslen och tvärstag för att förbli stabil.
Lägga Väggar

Väggarna i en färg monter skall göras av plast, t.ex. som en transparent droppe trasa. Använd tejp för att fästa folien till PVC ram och täta eventuella luckor eller revor reparation. Låt en av de fyra väggarna i folie bipackade så att den kan rullas tillbaka för att låta bilen att drivas in och målaren att ange och avsluta. Om din monter är utomhus, även använda plast eller annat liknande material för att bygga en våning. En reflekterande golv, såsom en tillverkad av reflekterande silver folie, kommer att göra montern varmare och öka torktiden.
Ventilation

att ventilera lackboxen, ta bort plastfolie från en sektion av väggen och fäst en elektrisk låda fläkt med en förseglad motor. Använda en försluten motor kommer att förhindra att måla rök eller översprutade skadar fläkten. Placera fläkten så att den blåser ut ur lackboxen och försegla kanterna med tejp. På väggen mittemot fläkten, ta en plast avsnitt och installera ett filter. Detta kan vara ett kommersiellt producerade filter, såsom de för ugnar eller luftkonditioneringsanläggningar, eller helt enkelt en fuktig bomull. Filtret kommer att se till att den friska luften som kommer in i båset är fritt från damm.
Återanvändning och förvaring

Fläkten, PVC ram och plast som används i din lackboxen kan återanvändas många gånger. Gör ett diagram över Booths församling så att den lätt kan rekonstrueras för din nästa lack. Byt filtren när de blir smutsiga, och använd stark tejp för att täta montern så bra som möjligt för att hålla ut eventuellt skräp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121161.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.