Bilhandlare och ta bort Dekaler

bilhandlare kan göra en bil ny look varumärke, eller åtminstone mycket bättre än den gjorde. Detaljer kan också bidra till att sälja din bil till ett högre pris än att sälja en smutsig bil. När beskriver bilens exteriör kan du välja att ta bort gamla dekaler eller klistermärken. Vissa dekaler fastnat och bara delar av dem kan dras av. Andra gånger dekalerna lossnar, men efterlämnar en klibbig rester som inte kan tvättas bort. Interiör Detailing

bort golvmattorna och vakuum mattan, stolar och dörrar. Använd en lång, smal fastsättning att komma under och mellan sätena och i hålen där säkerhetsbältena kommer ut. Använd matta renare på några synliga fläckar och klädsel renare för trasa platser. Torka av alla hårda ytor med en fuktig mikrofiberduk för att plocka upp något damm eller mindre spill. Använd en liten detalj borste för att få bort damm från ventilerna och runt streck och konsol områden. Använd en mikrofiberduk och en vatten-baserad yta Protectant att rengöra instrumentbrädan. Undvik silikon-baserade rengöringsmedel och skyddsmedel. Silikonet kan torka ytan, vilket gör att den blir matt och gult med tiden. Det lämnar också en oljig återstod, som kan dra till sig damm.
Dekal borttagning

bort dekaler innan tvätta bilen. Försök att skala upp kanten av dekalen med en nagel eller plast-kort, såsom ett kreditkort. Peel dekalen långsamt tillbaka för att plocka upp det mesta av limmet när du tar bort den. Om dekalen är ganska ny, kan allt komma bort från bilen när du lyfter upp den, inklusive lim. Om dekalen är äldre eller har varit i direkt solljus under mycket långa perioder, kan limmet fastnar på bilen.

Använd en bugg och tjära remover med en täckt netto svamp för att avlägsna limmet. Du kan spraya bugg och tjära remover på området och låt den stå i några minuter innan skrubbning. Om detta inte avlägsnar alla av limmet, använd en lera bar. Spray lera bar smörjmedel på området och gnid leran bar fram och tillbaka över limmet. Du kanske måste återställa leran smörjmedel flera gånger innan alla limmet är borta.

Ett annat sätt att ta bort limmet är att använda en borrmaskin och en gummi hjulinfästning. Placera kanten på gummihjul på bilens yta och flytta den fram och tillbaka över limmet. Den gummihjul värms upp och orsakar friktion mellan sig själv och limmet, avlägsna limmet helt. Detta skadar inte bilens ytor.
Exterior Detailing

Efter att alla dekaler och limrester, tvätta bilen med biltvätt tvål. Använd inte diskmedel som oljor kommer att torka ut ytan av bil, vilket orsakar skador på den klara beläggningen. Skölj bilen och torka den med en syntetisk sämskskinn för att undvika vattenfläckar. Applicera en eller två tunna lager av carnuba vax på bilen, en i taget. Applicera vaxet med en mjuk, fuktig svamp och låt den stå i minst fem minuter. Avlägsna vaxet genom polering den med en mjuk bomullstrasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121063.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.