Hur Buff Metallic akryl lackfärg på bilar

Kanske du har ommålad din bil att maskera kosmetiska skador eller rost, men det nya lackfärg inte sitter rätt. För att till fullo blanda ny lack med målgång, måste du polera metalliclack akrylemalj på din bil. En komplett polering jobb innebär en initial våtslipning, en maskin polering, en tvätt och en slutlig polering för hand. Om du polera utan våtslipning först, kommer du inte ta bort alla de brister i din metallic lackfärg jobb. Saker du behöver
1500-grit våtslippapper
Bucket
vatten
bomullsdukar
Buffer
Rubbing
Soap
Polymer tätningsmedel
Foam pad

Visa fler instruktioner
1

Dip 1500-grit våtslippapper i en hink med vatten. Ta sandpapper och gnugga den i långa flytande slag över kroppen av din bil. Ryck inte sandpapper eller flytta i cirklar. Som sandpapper torkar, doppa den i vattnet igen. Du vill inte bilen för att torka ut, så blöta sandpapper så ofta som behövs för att upprätthålla en våt yta. Arbetet på detta sätt över hela området som har fått ett nytt skikt av akryl emalj.
2

Skölj bilen och torka den med bomull dukar.
3

Applicera en kvarts storlek mängd gnugga förening på ytan av din bil. Använda en buffert inställd på låg hastighet, sprida gnugga föreningen runt det drabbade området. Tryck inte bufferten i ytan på din bil, du behöver inte använda en stor press. Lägga mer Rubbing om det behövs för att se till att du täcker hela området. När området är täckt, låt gnugga föreningen sitta i minst 30 sekunder.
4

Skölj ytan. Applicera ett tunt lager såpvatten med en ren bomullstrasa för att rengöra bilen. Skölj ytan igen och torka bilen med en bomullsduk.
5

Applicera en polymer tätningsmedel, finns på billack butiker, till metallic lackfärg med en ren bomullstrasa. Arbetet polymeren tätningsmedlet in i ytan på bilen i koncentriska cirklar tills hela området är täckt. Låt tätningsmedlet sitta i fem till tio minuter.
6

Buff tätningsmedlet ut med en skum pad, genom att arbeta dynan fram och tillbaka för att avlägsna alla spår av tätningsmedel.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121427.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.