Hur man beräknar en Lease Pengar Factor

För att bestämma de månatliga betalningen för en auto leasing, kommer en bilfirma jämföra det aktuella värdet på en bil kontra dess beräknade värde vid slutet av leasingperioden. För att förenkla den efterföljande lease beräkningen, men uttrycker dealern den månatliga räntan som en "pengar faktor," en lång decimaltal vars värde är betydligt mindre än ett. Beräkning av pengar faktor är lätt när du vet en bils ränta, då du kan använda pengarna faktorn för att avgöra hur mycket av din månatliga betalning består av ränta. Instruktioner
1

Lokalisera den månatliga räntan för den automatiska ifråga. Du kan göra detta genom att ringa bilfirma eller genom att läsa det finstilta i annonsen, om du hittat din bil där.
2

Dela räntan med 2400, med tanke på att inte omvandla det till ett decimaltal förväg. Till exempel kan en ränta på 5 procent uttryckas som en pengar faktor 0,0021. Omvänt, kan du multiplicera en pengar faktor vid 2400 för att bestämma månatlig ränta på ett fordon. Denna omräkningsfaktor är konstant, oavsett löptid ditt hyresavtal.
3

Använd dina pengar faktor för att beräkna den ränta som ingår i de månatliga betalningarna generalagenten eller reklam citerade dig. Lägg priset på bilen till sitt "restvärde" och sedan multiplicera denna summa med pengar faktor. Tänk dig en bil kostar $ 25.000 och med en 60 procent restvärde. Efter beräkning av numeriska återstående värde ($ 15.000), lägga till priset på bilen för att få $ 40.000. Multiplicera detta tal med ditt prov pengar faktor (0,0021) för att upptäcka att du skulle betala $ 84 per månad i ränta på denna hypotetiska bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-leasing/94803.html

Previous:
Next:

auto leasing

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.