Hur man skydda min bil

Skydda ditt fordon är ekonomiskt fördelaktigt. Hålla bilen fri från repor och bucklor ökar andrahandsvärde, samtidigt som det ordentligt kan rädda dig från kostsamma reparationer. Skydda din bil kan verka obekvämt på grund av kontinuerligt underhåll var 3000 till 5.000 miles och på grund av där du måste parkera den eller tvätta den. Tänk på att du kommer att skydda en av de dyraste inköp du kommer att göra, bortsett från ditt hem. Instruktioner
Underhåll och reparation
1

Följ din rekommenderade serviceschemat. Oljebyten är avgörande för en bils mekanisk välbefinnande. Använd återförsäljare för ny-bil underhåll eller se till att din mekaniker utför tillverkarens rekommenderade serviceschema.
2

Rotera dina däck varje 6.000 miles för att öka deras liv och hålla dem i gott skick. Utför reparationer som föreslagits av din butik. En dålig del kan påverka den totala prestandan för din bil och leda till ytterligare reparationer.
3

Kontrollera din nya bilhandlare har din information i händelse av återkallelsemeddelanden. Om du har en begagnad bil, kontakta en återförsäljare för att lägga till din information till deras system för kontaktuppgifter ändamål. Gå till Edmunds hemsida för att få bilens serviceschema och minnas information om du behöver det.
Biltvätt
4

tvätta bilen för hand om det är nytt eller mörk färg med minimalt slitage. Skaffa en mjuk biltvätt svamp. Den Edmunds hemsida föreslår att man använder lammull eller frotté. Använd biltvätt specifik tvål, tillgängliga i butiker auto utbudet
5

Tvätta inte bilen i solen eller låta vattnet torka innan tvätt med svamp -. Detta orsakar repor i lacken tydliga päls. Använd en bil-specifik skrapan för att avlägsna vatten och torka med en luddfri, mjuk trasa.
6

Använd en sufflett renare, om det behövs, och en mjuk rengöringsborste för skrubbning. Hittade i butiker auto utbudet, rensar top renare canvas-liknande täcker av smuts. Håll läder betingad att behålla sin fukt och tillämpa en polymer eller plastskyddet till interiör plast för att eliminera torkning och åldring.
7

Wax ditt fordon för att skydda det från ytterligare skador. Edmunds föreslår att man använder carnuba vax med ett mjukt skum applikator. Använd en liten cirkelrörelse att applicera och ta bort med en annan mjuk, torr handduk.
8

Tvätta något salt från din bil direkt. Salt, vanligt i snörika områden för att upprätthålla vägar, kan äta bort på din färg och orsaka rost.
Parkering
9

inte parkera bilen nära till många andra, såsom i framför en butik där trafiken är som högst. Försök att parkera din bil i en plats från andra fordon, nära en median eller trottoarkant. Parkera inte i en kundvagn retur område.
10

inte parkera bilen nära andra bilar. Det är nästan säkert att resultera i bucklor. Lämna tillräckligt med utrymme för den andra föraren att öppna en dörr.
11

Parkera bilen i ett garage när du är hemma, om möjligt. Inrätta en bil port, om du kan, för att skydda din bil från löv, fågelspillning, filialer och SAP.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-leasing/94811.html

Previous:
Next:

auto leasing

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.