Auto Lease FAQ

Auto leasing är ett lönsamt alternativ för vissa konsumenter på marknaden för en ny bil. Gör inga misstag, har leasing många fördelar, men det har också flera aspekter som historiskt har förvirrade konsumenter. Några av villkoren för auto leasing är olikt allt många konsumenter har utsatts för. Konsumenterna behöver vara förberedd och förstå fakta innan du bestämmer dig för att leasa en ny bil. Hur avgör jag räntan på ett leasingavtal?

Räntan i auto leasing återspeglas som en "pengar faktor" snarare än en traditionell räntan (APR). För att omvandla pengar faktor till en APR, beräkna pengar faktor (vanligtvis återspeglas i decimaler som .004) från 2400. I detta fall 0,004 multiplicerat med 2400 kommer att konvertera till en ränta på 9,6 procent. Återförsäljare använder ofta pengar faktorer bedrägligt, några har varit kända för att presentera de pengar faktor som en effektiv ränta vid träffande konsumenter .004 är 4 procent april Pengar faktorer är helt enkelt en annan metod för beräkning av upplupen ränta (se Resurser).
Hyr en bättre affär än att köpa?

Inte nödvändigtvis. Om leasing var en bättre affär för alla, skulle konsumenterna inte köpa fordon. Leasing är en bättre affär än att köpa i vissa situationer. Om du får en ny bil varje par år leasing är ett mycket bättre alternativ för dig. Detsamma skulle gälla om du äger ett litet företag eller är egenföretagare (skattelättnader). Leasing är förmodligen inte kommer att bli en bra affär för dig om du kör mycket (20.000 + miles per år) eller om du föredrar att hålla samma fordon ett tag och betala bort det.

Är ett billigare fordon Billigare att hyra?

Inte nödvändigtvis. Den största delen av din hyra betalning går till avskrivningar. Restvärdet är det uppskattade värdet av fordonet vid slutet av hyresperioden. Din kostnad för leasing består av: skillnaden mellan priset och restvärdet, pengarna faktorn, skatter och avgifter. Ju högre restvärde av fordonet, desto mindre betalar du. Restvärden återspeglas i procentandelar av den ursprungliga MSRP (t.ex. 68 procent). Ett fordon med en lägre pris är inte nödvändigtvis billigare att hyra, om den har en hög avskrivningstakt.
Är försäljningspriset för en Lease förhandlingsbart?
P Det alltid är. Många handlare försöker att förvirra konsumenterna genom att berätta leasingavtal är inte förhandlingsbara och baseras på MSRP av fordonet. Detta är inte fallet. Restvärdet baseras på MSRP, men det finns ett försäljningspris till ett leasingavtal. Detta är känt som "cap kostnad". Locket Kostnaden tydligt skrivs ut på varje hyresavtal. Vad händer med en bil efter det att hyresavtalet är upp?


En av två saker kommer att hända när din hyra är upp. Du kan antingen köpa bilen för restvärdet (avtalades vid tiden för hyresavtalet) eller så kan du vända det tillbaka till återförsäljaren. När du lämnar tillbaka bilen till återförsäljaren kommer att lagras tills leasingbolaget (vanligen tillverkaren) plockar upp det. Leasingbolaget kommer vanligtvis skicka fordonet till en automatisk auktion eller erbjuda den till en återförsäljare på ett grossistpris.
Finns det några avgifter i slutet av ett leasingavtal?
< p> Det beror på flera faktorer. Leasing gör i allmänhet inte några avgifter i slutet om du har hållit bilen i gott skick eller inte har överskridit den maximalt tillåtna körsträcka. Leasingföretag har mycket höga over-the-limit avgifter för körsträcka (upp till 20 cent per mil). De får också betalt rekonditionering kostnader för överdrivet slitage-och-tår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-leasing/94657.html

Previous:
Next:

auto leasing

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.