Leasing Vs. Att köpa en bil

Det finns ingen ett svar på frågan om att hyra en bil eller köpa den. Ditt val beror på en rad personliga förhållanden och önskemål på din ekonomi och ålder och typ av bil som du vill eller behöver för att köra. Leasing

När du hyr en bil, köper du rätten att använda det under en viss tidsperiod --- normalt två till tre år --- och att köra upp ett visst antal miles per år. Du äger aldrig det. När hyresavtalet är över, lämna dig tillbaka --- även om de flesta avtal finns option att köpa den för sitt "restvärde". Dina leasingavgifter består av bilens förväntade avskrivningar över leasingperioden, ränta på det ursprungliga värdet ("pengar faktor"), omsättningsskatt (på din månatliga betalningar i de flesta stater), och olika skatter. Du kan behöva betala en deposition, och kommer vanligtvis betalar en upfront engångsbelopp. I något skede under ditt hyresavtal du äger bilen.
Köpa

När du köper en bil, blir du dess ägare (även finansbolaget kommer att ha en lien på det tills du har betalat av lånet). När du gör inköp, kommer du betala moms på hela köpesumman. Du kommer att behöva göra en handpenning, och kommer då att betala räntor och amorteringar varje månad tills du har betalat av lånet. En del av kapitalbeloppet äts upp av bilens värdeminskning, och resten gör upp din andel i det. Till skillnad från med ett leasingavtal, när du slutar betala av ditt köp lån, hålla dig i bilen utan att göra ytterligare betalningar, eller kan sälja den för dess återstående värde.
Månatliga kostnaderna

När du hyr du endast betalar för användningen av bilen. Din månatliga leasingavgifter kommer att vara betydligt lägre än de lån betalningar du skulle behöva göra om samma bil. Men så länge du hyr, kommer du alltid att göra att lägre månadsbetalning på en bil eller annat.
Långsiktiga kostnaderna
p Om du köper och hålla din bil än till utgången av ditt lån, å andra sidan, har du inga fler månadsbetalningar att göra tills du väljer att köpa en ny bil. När du köper en bil och betala av ett lån, dina betalningar bygga upp eget kapital i fordonet --- motsvarande betala den återstående betalningen över tiden. Addera Vilken är bäst för dig?

kortsiktiga kostnaden för ett hyresavtal är nästan alltid mindre än ett köp. Den långsiktiga kostnaden är nästan alltid mer. I mitten finns en gråzon. Därför finns det inga absoluta rätt eller fel att välja mellan leasing och köp. Om du vill ha en ny bil varje par år, vill ha en som alltid är under garanti, värde lägre initiala kostnader men är beredda att möta ständigt pågående (och sammantaget större --- eftersom du alltid betala för en ny eller newish bil ) kostnader, då leasing kan vara ett bra alternativ. Om du kan bära högre upfront och månatliga kostnader för ett köp och lån, är glada att hålla en bil tillräckligt länge för att sprida kostnaden för inköp under en lång period, inte kör en äldre bil, och är villiga att ta risken för att behöva göra större reparationer av garantin, sedan köpa är sannolikt att vara mer attraktiva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-leasing/94679.html

Previous:
Next:

auto leasing

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.