Vad är en förbättrad Beacon Score?

Kredit värderingar används av långivare för att förutsäga hur stor risken är att betala tillbaka utökad kredit eller lån baserat på din historia kredithantering. Det finns många modeller för att skapa kredit värderingar, varav en är Equifax s Auto Enhanced Beacon Score. Betydelse

Alla kredit scoring byråer använder en annan modell för att generera kredit poäng att de exakt tror återspeglar konsumenternas kreditrisk eller värdighet. The Beacon Betyg används ofta av stora långivare. Men Beacon Score och Enhanced Beacon Betyg är något annorlunda, även om båda genereras av samma kreditupplysningsföretag.
Användning

Enhanced Beacon Betyg, även kallad Auto Enhanced Beacon Score eller Auto Industry Option Beacon Betyg är vanligtvis används av nya och begagnade bilar säljbolag som sträcker billån till konsumenterna. Andra typer av långivare använder vanligtvis olika poäng baserade på olika scoring modeller.
Reason

En fördjupad Beacon Betyg är annorlunda än andra typer av kredit poäng eftersom det platser tyngd på din kredit historia eftersom det gäller bilköp. Det innebär att ett återtagande får väga tyngre på din Enhanced Beacon Betyg än det skulle på någon annan kredit värdering. Det är därför, enligt American Chronicle hemsida, de flesta auto långivare förlita sig på den punkten i stället för andra, mer allmänt kända typer av kredit poäng.
Effekter

Auto Enhanced Beacon Betyg kan vara betydligt högre än dina andra kredit poäng om du har gjort sena betalningar på kreditkort eller försummat andra lån men har haft en perfekt återbetalning historia med tidigare auto lån. Å andra sidan, om din kredit är nästan obefläckade men några gupp i din kredit historia väg har varit relaterade till auto lån, kan du vara i för en obehaglig överraskning. Och det kommer att bli en överraskning, för som den amerikanska Chronicle artikeln påstår, kan endast långivare åt dessa kredit poäng, så att du inte kan slå upp din egen Enhanced Beacon Betyg innan du kommer till generalagenten.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-financing/94584.html

Previous:
Next:

egenfinansiering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.