Vilka är de faktorer som beaktas för bilfinansiering?

Bil lånefinansiering är inte helt annorlunda än bostadslån (hypotekslån) finansiering. De faktorer som används för att garantera program auto lån är mycket lika, faktiskt. I allmänhet är det ansvaret för auto lån garant för att se till att beviljade lån är sund med avseende på kredit, inkomster, värde och allmän upplåning karaktär. Värde

både hem lånefinansiering och egenfinansiering, måste lånet försäkringsgivare verifiera värdet. I bilfinansiering, de flesta försäkringsgivare förlitar både på egna värdering och verktyg tillgängliga för allmänheten, såsom Kelley Blue Book. När ett värde har fastställts, de försäkringsgivare gör en lån-to-value beräkningen. Att räkna LTV på en bil, försäkringsgivare dela helt enkelt den föreslagna lånebeloppet med värdet av fordonet. De flesta auto långivare kommer att överväga att finansiera bilar vars viseringar överstiga 100 procent. Detsamma är inte sant för bostadslån finansiering.
Inkomst

Beräkningarna som används för att kontrollera en låntagarens förmåga att återbetala ett billån är ganska enkla. De är skuld-till-tal och disponibel inkomst. För att beräkna DIR, försäkringsgivare dela summan av alla månatliga räkningar (inklusive en föreslagen auto lån betalning) av låntagarens månatliga bruttoinkomsten. För att beräkna DI, försäkringsgivare subtrahera summan av alla månatliga räkningar av låntagaren månadsinkomst, netto. I auto finansiering, kommer de flesta långivare överväga en ansökan så länge DIR inte överstiger 60 procent.
X-Factors

flesta billån försäkringsgivare är ges ett visst handlingsutrymme när vi granskar ansökningarna. Ibland ansökningar inte nekas baserat på en specifik policy eller förhållande, men på grund av en oro som delas av lånet officer och garant. I vissa fall kan en låntagare ha en dålig betalning historia på billån. I andra fall kan låntagaren har haft många jobb inom loppet av ett år. Dessa "X-faktorer" inte kan preciseras. Men det är en uppgift för den garant inte bara att se till att lånet ryms inom parametrarna i riktlinjerna, men också att se över låntagarens allmänna lånebeteenden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-financing/94574.html

Previous:
Next:

egenfinansiering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.