Hur kan jag avbryta min billån?

En bil lån är ett juridiskt bindande skuld. När ett avtal har samtyckt till och undertecknat, är du skyldig att betala tillbaka billån i sin helhet, i enlighet med de villkor som anges närmare, eller ta konsekvenserna av standard. Officiellt avsluta ett billån (som är, vilket gör avtalet ogiltigt) är svårt och oftast bara tillåten under särskilda omständigheter. Men det finns andra traditionella metoder för att frigöra bördan av en bil lån. Saker du behöver
Auto lån pappersarbete
Visa fler instruktioner
1

Försök att avsluta billån tidigt, helst innan du har gjort din första inbetalning. Långivare och återförsäljare auto kan vara villiga att avsluta ett lån konto om det är bara några dagar gammal --- speciellt om du bara vill omförhandla villkoren eller köpa en annan bil.
2

Kontakta din långivare eller återförsäljaren (om de hanterar finansiering). Uttryck din önskan att säga upp avtalet. Du måste vara försonlig och vara beredd att kompromissa. Det finns ingen lag som reglerar rätten att säga upp ett avtal efter att det har undertecknats --- det är rent upp till långivaren gottfinnande.
3

sälja bilen privat om din långivare inte kommer att upphöra avtalet. (Detta är troligt om du redan har gjort betalningar på billån.) Sälja bilen och betala av lånet kommer att säga upp avtalet. Se till att försäljningspriset är lika med eller större än lånebeloppet på bilen. Annars kommer du att ha ett "underskott" --- och du måste betala mellanskillnaden ur fickan.
4

standard på lånet. Vissa långivare, i stället för återtagande (vilket är en frustrerande process för båda parter), kommer att erbjuda att omstrukturera ditt lån om du har halkat efter. De flesta långivare kommer inte att överväga detta alternativ om du betalar bra på lånet. Kontakta din långivare om potentiella svårigheter program innan du skapar misskötsel på din kredit rapport.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-financing/94528.html

Previous:
Next:

egenfinansiering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.