Hur man beräknar månadsbetalningar för billån

Har du någonsin undrat hur man kan beräkna månatliga betalningar för billån? Det finns många online räknare som kan användas för att enkelt hjälpa dig igenom denna process. Men för att verkligen förstå där siffrorna kommer ifrån, är det viktigt att arbeta igenom denna beräkning en gång på egen hand. Denna process ger dig en bättre förståelse för den ränta kontra kapitalbelopp du betalar månad till månad. Det kan också lyfta fram betydelsen av att betala ner din skuld snarare förr än senare - alltså släppa din totala utbetalningarna. Här är stegen för att beräkna månatliga betalningar för billån om du är intresserad av att lära där siffrorna kommer ifrån. Saker du behöver
Calculator eller kalkylprogram
Visa fler instruktioner
1

behöver följande information för att beräkna månatliga betalningar för billån - totala lånebeloppet (A ), ränta (R), och antalet månatliga betalningar (N). Du kan köra denna beräkning för en befintlig billån eller en som du funderar på att ta ut. Dessa fält är allmänt tillgängliga från ditt lån officer eller online.
2

Ta räntan (R) och dividera med 12 för att få den månatliga värdet för din auto lån beräkningen. Till exempel, om räntan på billån var 8%, då resultatet från detta steg skulle lika - 0,0067 (eller .08 /12). Var noga med att komma ihåg att konvertera din procentuell ränta i decimalform som visats tidigare.
3

Multiplicera värdet från steg 2 med det totala lånebeloppet (A). Om du planerar att ta ut en $ 15,000 lån, skulle resultatet av beräkningen motsvara 99,99. Detta värde kommer att användas som täljare för resten av din beräkning av månatliga betalningar för ett billån.
4

Ta räntan (R) och dela det med 12 igen och sedan tillsätta 1. I vårt exempel skulle detta värde lika 1,0067. När du har detta värde, höja den till den negativa kraften i antalet månader (N) som definieras i steg 1. Om du tar ut en 5 års auto lån, då beräkningen skulle se ut = (1 + 0,08 /12) ^ -60). Slutligen, ta 1 och subtrahera det från din tidigare värdet att användas som nämnare. Resultaten i denna beräkning skulle motsvara 0,329.
5

Det sista steget är att ta värdet från steg 3 och dividera det med antalet från steg 4 för att beräkna månatliga betalningar för billån. I detta exempel skulle det värde som motsvarar $ 303,92 (eller 99,99 /0,329) vilket är det totala belopp av kapital och ränta på fordonet varje månad i 5 år. Du kan också använda ett kalkylprogram för att stansa i samma formler för att få snabba resultat!

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-financing/94448.html

Previous:
Next:

egenfinansiering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.