Kan du försäkra en brittisk-registrerade bil i Frankrike?

På första anblicken kanske du tror att det är omöjligt att försäkra en brittisk registrerad bil i Frankrike. Men det finns sätt att låta dig köra bilen fullt försäkrad, fortfarande använder den brittiska registreringen, för en vistelse eller till och med permanent. Du måste ha försäkring

Du måste ha minst tredje part försäkring för att köra bil i Frankrike, precis som överallt annars. Det är ett lagkrav och bilkörning utan försäkring kan bli mycket dyrt om du får inblandad i en olycka. Addera Körning till Frankrike

Turister och besökare kan ta en brittisk- registrerad bil till Frankrike för semester och kortare vistelser utan problem. Enligt europeiska bestämmelser, sträcker sig den brittiska försäkringsskydd till Frankrike under denna period. Hur lång tidsfristen varar är mycket vag, eftersom myndigheterna inte egentligen vet när fordonet faktiskt passerat gränsen.
Hålla bilen i Frankrike

Enligt fransk rätt, om ägaren av bilen är bosatt i Frankrike, han måste omregistrera sitt fordon med franska registreringsskyltar efter en frist på tre månader. Återigen, att myndigheterna faktiskt inte vet när fordonet kommit in i landet, men polisen kunde väl märka om ett utländskt fordon stannar för länge i en stadsdel.
Tillfällig försäkring

franska företag kommer att försäkra bilen bara för ett par dagar, tillräckligt länge för att försöka formaliteter för att ändra registreringen.
En lösning

Om ägaren av bilen inte bor i Frankrike, finns det ingen anledning att omregistrera det med franska registreringsskyltar. Så du kan ha bilen registrerad som ägs av en vän eller familjemedlem, eller ens ett företag, i Storbritannien, som tar ut Brittisk försäkring och sedan "lån" bilen till dig. Självklart ditt namn måste vara på försäkringen som en extra drivrutin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/car-insurance-companies/94161.html

Previous:
Next:

Bil försäkringsbolag

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.