Hur man beräknar Utbetalningar för Automobile Fordringar

Vare sig ditt fordon uppgick i en olycka, eller har skador från hagel eller någon annan källa, om du har försäkringsskydd på det fordonet, som försäkring eller försäkringen av någon som slår dig bör täcka skadan. Beräkning av den faktiska utbetalningen du får beror på hur mycket skada, om skadan täcks av din försäkring och hur mycket den faktiska skadan kommer att kosta att reparera. Dessa faktorer, liksom yttrandet från försäkringsbolagets skaderegleraren kommer att påverka den totala utbetalningen för ditt fordon. Instruktioner
1

Bestäm om skadan täcks av ditt försäkringsbolag. Läs igenom din försäkring finstilta att lära om skador på din bil kommer att täckas. Till exempel kan stormskador eller skador som uppstår som en följd av en oväntad händelse som något som faller på din bil inte täckas beroende på din individuella försäkringsgivare.
2

Schemalägg ett besök med din försäkringsbolagets justerare. Typiskt, kommer försäkringsbolaget vill skicka en representant för att utvärdera skadorna på din bil. De kommer vanligtvis ställa in ett möte med dig, men vissa företag kan skicka en justering oanmäld.
3

Få en skada citat från en lokal garage. Även om ditt försäkringsbolag kommer att ha sin skaderegleraren titta på bilen, är det alltid bäst att ha en lokal garage eller mekaniker ger dig sin åsikt på mängden skador på fordonet och den faktiska kostnaden för reparation.
4

Få den blå bokförda värdet på din bil. Besök KellyBlueBook.com eller NADA.com att få en aktuell blå bokfört värde för din bil eller lastbil. De kommer att be dig mata in variabler såsom märke, modell och år, samt eventuella ytterligare funktioner eller tillägg du har på bilen.
5

Beräkna skillnaden mellan nödvändiga reparationer och den blå bokförda värdet. Om kostnaden för att reparera fordonet överstiger det totala bokförda värdet av fordonet, kommer ett försäkringsbolag uppgå vanligen ut det och skicka dig en utbetalning för värdet av fordonet.

Om kostnaderna för att reparera det är mindre än den blå bokförda värdet, kommer utbetalningen att vara då den mängd som behövs för att reparera den till original skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94145.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.