Hur man uppskatta värdet av en uppgick fordon

Om kostnaderna för att reparera ett skadat fordon överskrider en procentandel av marknadsvärdet eller egentligt värde av fordonet, kommer försäkringsbolagen förklara den en total förlust. Enligt Edmunds.com, vissa försäkringsbolag försäkrar ett fordon uppgick om skadestånd är på eller över 51 procent av sitt marknadsvärde, medan andra kommer att uppgå till 80 procent. En förståelse av konsumenter om hur man värdera ett totalt fordon hjälper åstadkomma rättvisa bosättningar från försäkringsbolagen på en uppgick fordon. Saker du behöver
guider fordon värdering
tryck eller online lokala begagnade bilannonser Salu lokala återförsäljare begagnade bilar försäljningspriser
Visa fler instruktioner
1

Forskning de utomstående guider fordon värdering och bekanta dig med de olika värderingsmetoder värden. De tre guider som oftast används av försäkringsbolagen är NADA Blue Book, Kelley Blue Book och Edmunds. Valuation guider ger tre värden för begagnade fordon från grossist värdet på detaljhandeln värde sedan man tagit hänsyn till fordonets skick, alternativ och körsträcka. Uppgick fordonets värde tenderar att vara cirka 75 till 80 procent av den publicerade "blå bok" värde eller lite mindre än publicerade andrahandsvärde.
2

Factor i saker som kan orsaka uppgick fordonets värde att skilja sig från tredje part värderingar. Till exempel nyligen genomförda investeringar i fordonet - såsom en ny lack, nya däck, hjul premium eller ljudsystem eller stora mekaniska förbättringar - kan öka värdet av ett totalt fordon. Likaså tidigare skador som fanns innan skadan som ledde till att fordonet var att sänka uppgick fordonets värde.
3

Consult andra källor förutom de blå källorna boken värdering, såsom begagnad bil tryck eller online annonser i ditt område. Eftersom marknadsvärdet på en uppgick fordon är relaterad till kostnaden för liknande fordon i jämförbara tillstånd med samma alternativ och körsträcka, kan dessa källor ger mer exakta värderingsmodeller. Ett av de enklaste metoderna för att fastställa marknadsvärdet är att hitta flera samma typ fordon som är till salu i ditt område med liknande alternativ, liknande körsträcka och skick och jämföra de annonserade priserna. Efter att ha fått denna information, beräkna det genomsnittliga försäljningspriset.
4

Besök lokala återförsäljare och hitta flera representativa fordon av samma fabrikat, modell och skick med jämförbara alternativ och körsträcka som erbjuds till försäljning i ditt område och beräkna ett genomsnittligt försäljningspris.
5

Engagera dig i den uppgick fordonet värderingen process snarare än att bara ta en justerare ord för en siffra som erbjuds. Istället för tredje part blå bokförda värden, vissa försäkringsbolag använder sina egna interna proprietära värdering databaser eller guider, undersökningar återförsäljare, on-line webbplatser prissättning som Autosource.com och faktisk privat fest försäljningen att fastställa den faktiska kontanta värdet av en uppgick fordon. Om baserat på din egen forskning, verkar Riktarens uppgick bil värde för lågt, ställa frågor om hur värdet fastställdes och vara beredd att förhandla genom att erbjuda minst tre jämförelsevärden från din egen forskning. Uppgick fordonets värde i allmänhet bör åtminstone vara det faktiska kontanta värdet av bilen i sitt oskadat skick, mindre någon försäkring självrisk plus restvärdet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94072.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.