Hur skickar jag alla anspråk på en olycka?

Om bilen är skadad eller om du drabbas av en skada i en olycka, måste du lämna in en ansökan med ditt försäkringsbolag om ersättning. Det är viktigt att samarbeta fullständigt med ditt försäkringsbolag för att säkerställa att din ansökan behandlas effektivt. Första stegen

Efter en olycka, kontakta ditt försäkringsbolag eller agent och informera dem om händelsen så snart som möjligt. Om olyckan är inte ditt fel, kan du kontakta den andra partens försäkringsbolag också, men informera dem enbart om din avsikt att lämna in en ansökan med ditt försäkringsbolag. De flesta försäkringsbolag har en separat skadeavdelning som kommer att samla fakta om händelsen och öppna en fordran. När en ansökan lämnas in, kommer ett krav examinator utreda omständigheterna. När undersökningen är klar, kommer påståendet att stängas och du kommer att betalas för skador på ditt fordon eller kompenseras för skador.
Process

Kontinuerlig kommunikation med dina påståenden justering är nödvändig för att behandla din försäkringsskada. Var beredd att svara på specifika frågor om händelserna i din olycka. Till exempel, kommer ditt försäkringsbolag vill veta om en polisanmälan lämnades in, om någon gick till sjukhuset, om du söker medicinsk behandling, eller om någon drivrutin ticketed. En utnämning kommer att ha ett möte med en justering för att bedöma omfattningen bilens skador. Om din bil är obrukbar, kommer justeraren resa dit bilen är belägen.
Överväganden

Ett påstående är stängd när alla frågor som rör fordran har lösts. I vissa fall kan processen ta flera år på grund av komplexa frågor kring olyckan. Om du får behandling för skador till följd av olyckan, kommer påståendet inte vara stängd tills behandlingen är klar. Medicinska räkningar skall läggas upp och användas som en del av avvecklingsprocessen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94140.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.