Hur man handskas med Försäkring & en Body Shop efter en bilolycka

Att vara i en bilolycka kan vara en mycket svår tid att tänka klart och hålla känslorna under kontroll, men det finns saker som bör tas om hand omedelbart. Fastställa omfattningen av skadan eller skadorna att se till att ingen har blivit sårad. Ring polisen för att lämna in en skadeanmälan, ta bilder, utbyta all relevant information med alla som var inblandade, men på scenen, bara diskutera själva olyckan med polisen. Du måste då kontakta ditt försäkringsbolag och göra arrangemang för fordonet som ska repareras. Instruktioner
handskas med försäkringar
1

Kontakta ditt försäkringsbolag agent omedelbart. Om möjligt bör du ringa från olycksplatsen. Även om olyckan är inte ditt fel, behöver din agent att informeras om kollisionen och vad som hände.
2

Forward all relevant information till din agent inklusive olycka rapport, foton och namn och kontaktuppgifter de inblandade. Du måste också lämna ut namnen på övriga försäkringsbolag som kommer att vara inblandade i fallet. Addera 3

Var ärlig, men inte erkänner något ansvar. Försäkringen agent kommer att gå igenom den information som behövs för ditt påstående. Anklaga inte andra individer att vara att skylla eller säga något som kan tolkas som ett erkännande av fel på en del som, "Jag är ledsen." Det åligger försäkringsbolaget och utredande polis för att fastställa ansvar genom att samla alla fakta och bevis. Inte försköna inte omständigheterna kring olyckan eller några fysiska skador du kan ha lidit. Du vill inte ditt påstående förnekas på grund av bedrägligt beteende.
4

Bekanta dig med villkoren för er politik för att bidra till att avgöra vilken täckning du har. Detta kan inkludera kollision och oförsäkrade bilist täckning, bogsering och hyresavgifter bil. Deklarationerna sidan, oftast försättsbladet, definierar de slag och gränser dollar av er politik.
5

Var försiktig och gör dina läxor. Ta inte någon ekonomisk ersättning från försäkringsbolaget om du inte är säker på att det är en skälig ersättning för din förlust. Hitta det rimliga värdet på din bil genom att hitta andra fordon som anges i tidningen eller på nätet som är till salu eller letar upp sitt blå bokförda värde.
Handskas med en Body Shop
6

Få värderas skadan. När din ansökan är godkänd, måste en bestämning göras på hur mycket det kommer att kosta att reparera fordonet. En skaderegleraren kan skickas för att titta på bilen, kan du behöva ta bilen till ett lånelöfte butiken för att få fast, eller så kan du bli ombedd att få två eller tre uppskattningar från lokala karosseriverkstäder att reparera bilen. En kontroll kommer då att utfärdas till dig för det lägsta beloppet. Om bilen är en total förlust, kommer försäkringsbolaget att nå en uppgörelse med dig.
7

Gå till en seriös butik. Hitta en verkstad som gör kvalitetsarbete oberoende av försäkringsbolagen. Dessa pre-godkända butiker kan teckna avtal med försäkringsbolag för att ge rabatter på reservdelar, arbete och rutiner i utbyte mot en stadig ström av bilvrak. Det är din bil och ditt beslut. Försäkringsbolagen kan inte göra dig ta din bil till en viss butik.
8

Var proaktiv. Läs uppskattningen noggrant och se till att du förstår vad arbetet kommer att utföras. Uppskattningen ska omfatta totalt uppskattat pris för delar och arbete och en specificering av delar som används och metoden för reparation. Ställ frågor och be om äkta delar, om du vill. Du kan vägra att ha generella delarna placeras i bilen. Nöj dig inte med ett jobb du är missnöjd med.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/auto-insurance-claims/94094.html

Previous:
Next:

Bilförsäkringar Fordringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.