Lagar om försäkringar Efter en bilolycka

Efter en olycka, kan en förare relation med sitt försäkringsbolag ändra eller ens slut. Beroende på mängden av skadorna, antalet tidigare olyckor och villkoren för olyckan, kan en förare har ovanliga juridiska svårigheter där bilförsäkring berörs. Ekonomiskt ansvar

flesta stater har lagar som kräver att alla förare bär åtminstone grundläggande ansvarsförsäkring för skador som de kan orsaka olyckor. Vissa stater kräver högre gränser än andra, och ytterligare andra stater tillåter förare att posta obligationer eller demonstrera den finansiella förmågan att täcka eventuella skador eller personskador som orsakats.

Varje stat bestämmer fel systemet den använder, med hänvisning till "fel "eller" no-fault "-system, som reglerar försäkringen åtgärder efter en olycka. Fel kräver betalning från försäkringsbolaget om föraren visar sig vara fel för olyckan. No-fault-system kräver att varje förare först använda sin egen försäkring för att täcka skador upp till ett visst belopp, oavsett vem som är fel.
Efter olyckan

Alla stater kräver också förare att tillhandahålla försäkring och licens information vid en olycksplats. Den grundläggande information som skall utbytas omfattar förarens licensnummer samt information om förarens försäkringsskydd. Övrig information innefattar kontaktinformation, licensnummer plattan och identifiering av fordon.

Dessutom, om någon har skador som kräver sjukhusvård, är det olagligt för förarna att lämna olycksplatsen tills clearas av en polisman.
Addera Avbokning

För förare som har en ovanligt hög olycksfrekvens, behålla eller garantera försäkringsskydd kan vara svårt, om inte omöjligt. Efter flera olyckor, oavsett vem som bär skulden, kommer försäkringsbolagen anser föraren en högre risk och ökar täckningsgrader eller ibland annullera försäkringen och neka täckning. Addera Assigned Risk

När en förare inte kan trygga försäkringar via traditionella metoder, är hon placerad i en "tilldelad risk pool," vilket betyder att försäkringsbolagen kommer att ge uppdrag täckning för annars uninsurable förare. Varje stat kräver att företag som säljer försäkringar inom staten deltar i den tilldelade risk pool, tar på ett visst antal förare i riskzonen. I vissa stater är separata bolag inrättas för att ta på sig tilldelad förare i riskzonen. Avsatta-risk försäkring är oftast mycket högre än traditionell försäkring. Förarna är slumpmässigt, och priserna är baserade på faktiska kör historia.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93945.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.