Omfattande Vs. Kollision Bilförsäkring

I försäkring språket, är en "fara" den exakta orsaken till en förlust. En bil kollision är en typ av fara. En sprucken eller krossade vindrutan representerar en typ av övergripande fara. Kollision och omfattande täckning i en auto försäkring täcker dessa typer av faror. Syfte

Både kollision och omfattande försäkring betala för skador på en bil om det är inblandat i en olycka. Endera eller båda typerna av täckning kan vara en del av den övergripande politiken.
Collision

Som namnet antyder, betalar kollision försäkring för kostnader om bilen kolliderar med en annan bil , eller annat objekt, eller om den vänder över. Om förlusten är inte kollision-relaterade, det finns ingen täckning.
Omfattande

Omfattande försäkring gäller för kostnader för körskador inte relaterade till kollision med en annan bil. Omfattande faror inkluderar brand, fallande föremål, missiler, explosioner, jordbävningar, stormar, hagel, översvämningar, skadegörelse, upplopp eller kontakt med djur, exempelvis fåglar eller rådjur, enligt den Insurance Information Institute.

Funktioner

Kollision och omfattande täckning kan komma med självrisker. En självrisk är dollarn belopp en försäkrad kommer att få betala ur fickan innan politiken kommer att betala en fordran. I allmänhet, högre självrisker sänka politikens totala kostnaden. Vid ansökan om täckning, överväga om självrisker vettigt, särskilt i fråga om bilens värde.
Överväganden

statliga kommissionärer av försäkringar är ansvarig för att etablera grundläggande politiska bestämmelser för Bilförsäkringar. Tillgängligheten av heltäckande eller kollision täckning i en stat kan variera därefter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93852.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.