California Vehicle License Lagar

Delstaten Kalifornien är beroende av Department of Motor Vehicles (DMS) för att administrera statens lagstiftning motorfordon, inklusive registrering och försäkring för alla fordon. Den DMV registrerar cirka 26 miljoner fordon i staten varje år och ger licenser till mer än 20 miljoner förare. Förnyelse av operativa Fordon Till Salu

Varje år DMV post en registrering förnyelse anmälan för varje bil som ägs av statliga invånare. Om du vill förnya registreringen, måste du betala full avgift registreringsavgifter förnyelse på eller före fordonets registreringsnummer utgångsdatum. Genom att betala anmälningsavgift, anger du din avsikt att driva fordonet under nästa år. Om du inte får ett fordon meddelande registrering förnyelse, måste du ändå betala anmälningsavgift i tid.
Försäkringskrav

För att köra på någon allmän väg eller väg, måste du bevisa att du bär tillräcklig försäkring på din bil. Brottsbekämpning kan be att få se bevis på din försäkring under ett stopp eller om din bil är inblandad i en trafik kollision. Den DMV kan också begära att se din försäkring när du förnyar ditt fordon registrering. Som av 2010, de minsta ansvar försäkringskrav för privata personbilar inkluderar $ 15.000 för skada eller död för en person och $ 30.000 för skada eller död för mer än en person. Du behöver också försäkringar som täcker $ 5000 för sakskador. Din fordonsregister kan få in om din försäkring upphör och du inte får det förnyas inom 45 dagar. Du måste också lämna försäkringen information till DMV inom 30 dagar från det ursprungliga fordonets registrering eller överföring av äganderätten.
Förnyelse av icke operativa Fordon Till Salu

Enligt till DMV, om du inte planerar att köra din bil vid nästa registrering året, måste du ansöka om icke-operativ status. Detta innebär att du inte kommer att köra, bogsera, lagra eller parkera fordon på allmän väg och motorvägar för hela registreringen året. Före eller på bilens registreringsdatum, se till att skicka den planerade icke-drift avgift tillsammans med den ifyllda förnyelse varsel. Förnyelsen notice erbjuds en kryssruta som anger att du vill ha den icke-operativ status deklareras på bilens rekord. Om du bestämmer dig för att börja köra bilen eller behöver bogsera eller parkera den på allmän väg, måste du betala full avgift registreringsavgifter förnyelse innan så sker.
Out-of-statliga Inköp

Om du köper en ny bil, lastbil eller motorcykel i en annan stat för att föra tillbaka till Kalifornien, måste den uppfylla Kalifornien smog lagar innan du kan registrera det. Enligt hälso-och säkerhetskoder [H & SC] 43.150-43.156, om fordonet inte uppfyller California standarder, kan DMV inte godkänna din ansökan för att registrera bilen. Nya bilar kan möta federala utsläppsnormer, men inte Kaliforniens strängare smog krav. För att ta reda på om det nya fordonet uppfyller Kaliforniens krav, kontrollera utsläppen etiketten under huven för ett uttalande som säger att fordonet överensstämmer med Kalifornien föreskrifter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93894.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.