DIY S10 Sänkning

Chevrolet S-10 har blivit en av de mest eftertraktade fordon för anpassning. Detta beror delvis på det stora utbudet av eftermarknaden delar tillgängliga för S-10, men även för den relativa lätthet med vilken dessa delar är installerade. För att sänka en S-10, är ​​allt som krävs en uppsättning sänka block för den bakre delen av trucken, i kombination med sänkningsfjädrar för framför lastbilen. Saker du behöver
Automotive jack
Jack står
Bakaxelupphängning block
1/2 tums hylsa som
Framfjädring sänkningsfjädrar
Fjäderkompressor verktyg
Visa fler instruktioner
Rear Suspension
1

Jack upp den bakre delen av lastbilen, och sedan stödja ramen med pallbockar. Unbolt och avlägsna lastbilens bakhjul. Så fort hjulen tas bort, kommer du att se var bakvagnen blocken ska monteras. Precis bakom den bakre trumbromsen är en uppsättning av två U-bultarna som fixerar lastbilens axel till bladfjädern. Det är där den sänkning blocket monteras på vardera sidan av lastbilen.
2

Placera domkraften under lastbilens bakaxel, och sedan manövrera domkraften för att anbringa ett lätt tryck uppåt på axeln.

3

unbolt lastbilens U-bultarna med socket set. Dessa beslag fästa axeln till lastbilens bladfjädern. U-bultarna kan kasseras, eftersom upphävandet blocket kit innehåller ny ersättare U-bultar. Bocka upp axeln några inches för att ge utrymme för upphängning blocket.
4

passa fjädring blocken mellan axeln och bladfjädern. Du kommer att märka en liten, 1/2-inch stiftet i toppen av monteringsblocket, och en 1/2-inch hål i botten. Dessa motsvarar fästpunkter på axeln och bladfjädern för att säkerställa att sänkning blocket är korrekt monterat. Slip ersättande U-bultar över toppen av axeln, och sedan ner genom monteringsplattan vid basen av bladfjädern. Fäst skruvarna på plats med hylsnyckel. Funktionen är densamma på både förar-och passagerarsidan av lastbilen.
5

tillbaka lastbilens hjul och däck, och sedan ta bort domkraften och lägre baksidan av lastbilen till marken. Addera Framfjädring
6

Jack upp framför lastbilen, och sedan stödja ramen med pallbockar. Unbolt och ta bort de främre hjul och däck. Innan du börjar, bekanta dig med layouten av den främre hjulupphängningen. Spindeln och bromsanordning är närmast dig, med bromsoket ligger mot passagerarutrymmet på lastbilen. På framsidan av spindeln sammanställning finns det främre styrstaget. På toppen av monterings-och botten av enheten, kommer du att hitta de övre och nedre kulleden bultar, respektive. Hela aggregatet är monterat i ramen med två stålkonstruktioner. Den övre är den övre bärarmarna, är den lägre undre länkarm. Stötdämparen och våren är monterade på en fläns på den nedre länkarm.
7

Placera domkraften under den undre länkarm av lastbilen, och sedan komprimera fjädern genom att den nedre länkarm. Installera verktyget våren kompressorn på våren. Detta är ett par klämmor med käftar som glider över fjädervarven och hålla ihop.
8

unbolt stötdämparen från lägre länkarm genom att ta bort de två skruvarna som du hittar när du tittar upp vid botten av den nedre kontrollarmen. Nästa, skruva isär den nedre länkarmen från spindeln.
9

Unbolt flänsarna som håller fjädern på plats i både topp och botten monteringslägen och sedan försiktigt sänka domkraften för att frigöra den nedre kontroll arm från upphängningsaggregatet.
10

Skjut fjädern försiktigt ur fjäderpaketet, och sedan ta bort verktyget våren kompressorn. Montera fjädern kompressorn på den nya sänkningen våren, och skjut sedan i våras på den plats där den gamla fjädern vilade. Sätt tillbaka den undre styrarm på spindeln, montera fjädern till våren hållaren med sin Fäste, och sedan skruva den bakre stötdämparen på plats. Slutligen, släppa spänningen på fjädern, installera om hjul och däck, och sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92305.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.