Historien om Segway

På sitcom "Arrested Development", kan en av de löjliga huvudpersonerna ses zippa runt på en Segway Personal Transporter, en motoriserad elbil. Tyvärr har Segway PT varit föremål för något hån, förmodligen på grund av oddness av att ha en liten fordonstransporter dig till korta sträckor. Men bilen har också överklaga och förmåga, enligt Steve Jobs, att vara lika revolutionerande som den personliga datorn. Baserat i Bedford, New Hampshire, Segway, Inc., skaparen av PT, har fått omfattande varsel, samarbeten med företag som Ford, och en del kontroverser. Forskning och utveckling

Även om Segway motto är "helt enkelt flytta," själva enheten använder komplicerad teknik. Denna elrullstol avsedd att samarbeta med föraren, och även spegla människors promenader. Balans uppnås genom samordning mellan gyroskop monitorer och motorer. En Segway körs på fosfat-baserade, litium-jon uppladdningsbara batterier och. Eftersom ca $ 100 miljoner spenderas utveckla Segway och endast 30.000 enheter har sålts världen över, är det Segway betraktas ett finansiellt besvikelse hittills. På Dec
Avtäckning

3, 2001, var Segway introducerades på "Good Morning, America." Innan det var formellt meddelat, var information om det läckt ut i en faktabok med titeln "uppfinna hjulet" av Steve Kemper. År 2003, försäljningen nådde en topp på 6.000, fortfarande mindre än en sjättedel av den beräknade årliga försäljningsmål på 40.000.
Models

Den första modellserien, den i-serien, kan nå en topphastighet på 12,5 km /h, hade en batteritid på upp till 25 miles, och kom i allt från titan färg (i167) till midnattsblå (i170). Introduceras senare, hade p-serien en mycket lägre hastighet kapacitet, når högst 5 mph. Den x-serien har terrängegenskaper, med en specialiserad modell som marknadsförs som en "golf transportör." Segway och Ferrari SpA slagit sig ihop för en "Ferrari edition" av i2, med speciella lyxiga funktioner och en sportbil estetiska.
Påminner

2003, en massiv minns av de första som såldes 6.000 maskiner inleddes av Segway Inc. på grund av ett batteri problem. Felet orsakade plötsliga strömavbrott och några skador. Återigen, i september 2006, var varje Segway återkallas. Initierat av cirka 10 klagomål om mindre olyckor där fordonet, uppgick återkallelsen över 23.000 maskiner. Den skyldige var ett programvarufel, som korrigerades vid tillhörande butiker och tjänsteleverantörer.
Använder
avdelningar

säkerhet, särskilt för stora skäl såsom statliga parker, använd Segways att minimera fysisk stress och förbättra moralen. De används också på golfbanor som ersättning för vagnar. Eftersom Food and Drug Administration inte har godkänt enheten kan den inte godkännas för eller marknadsförs som en medicinteknisk produkt. I framtiden kan det få märkningen av medicintekniska produkter. Många organisationer, såsom den amerikanska Consumer Product Safety Commission, råd användare att bära hjälm när du cyklar en Segway.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91794.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.