Hur man Supercharge en Motor

Förkomprimera din motor är en metod att använda forcerad luft induktion för att generera mer motoreffekt. En motorns effektnivåer är beroende av sin luft till bränsle. Installera en kompressor ökar den volumetriska effektiviteten hos luftflödet in i motorn. Kompressorn i sig fungerar som en gigantisk vakuum suga luften snabbt in i motorn och skapar ett tryck, eller boost, luft som motorn använder för att generera mer kraft. Skillnaden mellan en kompressor och en turboladdare är att en överladdare mekaniskt drivs, medan en turboladdare använder en turbin som drivs av bilens avgaser. Instruktioner
1

Bestäm storleken på den kompressor som du måste installera. Om du letar efter effekthöjningar vid lägre motorvarvtal, och för en booster som snabbt kommer att engagera, sedan en mindre kompressor kan vara bättre. En större kompressor kommer att ge mer makt, men kommer inte anlitas förrän motorn går på ett högre varvtal.
2

Bestäm din motor ratio fabriken komprimering. Kompressorn kommer att tvinga extra luft i motorn, vilket kan orsaka problem med detonation i cylinderkamrarna om kompressionen blir för mycket för motorn att hantera. De flesta kompressorer fungerar bra med motorer som har ett kompressionsförhållande på mindre än 8-till-1.
3

Bestäm vilken typ av kompressor som du måste installera. Beroende på dina mål för projektet, kan utformningen av kompressor förändras. En centrifugal kompressor är rund i formen och som vanligen används i racing applikationer. En axiellt flöde kompressor är vanligt förekommande på gatan bilar och installeras på fabriken på vissa modeller av biltillverkarna såsom Ford.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92219.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.