Hur man skär en böjd vindruta

När du anpassar en bil eller lastbil, kan det vara nödvändigt att ändra storleken eller formen på vindrutan. I dessa fall kan en ny anpassad vindruta beställas via en tillverkare, eller den gamla vindrutan kan kapas för att passa. Båda alternativen är mycket möjligt för alla projekt. Det första alternativet, att få en ny anpassad vindskydd, är det enklaste sättet för konservator och kan vara nödvändigt på grund av tillståndet i den gamla vindrutan. Det andra alternativet, skär den gamla vindrutan själv, är ett sätt att spara lite pengar på projektet. Saker du behöver
4 stora ark affisch styrelse eller kartong
Tape-maskering, förpackning eller kanalsystem
Marker
Sax
Flera gamla filtar
glas fräs
Zippo-tändare fluid
Handhållna ficklampa eller matcher
80-grit sandpapper
slipblock
Visa fler instruktioner
1

ordentligt stöd glaset som skall skäras med gamla filtar eller något liknande. Glaset måste stödjas när den är ut ur fordonet för att förhindra brott och sprickbildning. Använd filtar för att skapa en hållare för glaset att sitta i. Helst ska hela glasbit stödjas av filtar.
2

Tape posterboard ark tillsammans för att skapa en panel större än vindrutan monteringsplats. Den posterboard tejpas på båda sidor med minst en 2-tums överlappning. Styrka i styrelsen är inte lika viktigt som flexibilitet.
3

Placera posterboard över hålet för den nya vindrutan och band på plats.
4

Trace öppningen från fordonets insida med markören så nära kanten som möjligt.
5

Avlägsna posterboard och skär ut den spårade formen 1/2 tum större än den spårade linjen. Se till att klippa mallen större än monteringsplatsen, för att kunna ta bort material för att göra en korrekt passform. Material kan alltid tas bort, men det kan inte läggas till.
6

Test passar denna mall i monteringsplatsen. Trimma posterboard tills mallen passar ordentligt.
7

Placera mallen på glaset som ska skäras och spår med en markör. Mallen bör placeras längs den nedre kanten av glaset som skall skäras. Denna bevisligen bidra till att minska antalet nödvändiga nedskärningar. Ta bort mallen när du är klar spårning.
8

Betyg glaset längs spår linjer med en glas fräs. Använd tillräckligt tryck för att skapa en repa på ytan av glaset. Glas är ett sprött material som går lätt sönder. Använd minsta möjliga tryck för att skapa scratch. Försök inte att skära igenom glaset.
9

Vänd glaset över och göra den andra sidan längs samma linje.
10

Knacka lätt på glaset längs skåran linjer på båda sidor med glas fräs att knäcka glaset längs skårlinjerna. Glaset kan bryta sig loss på denna punkt om det inte är vindruteglas.
11

Squirt en linje av tändvätska längs skåra på ena sidan och ljus med en ficklampa eller matcher. Detta kommer att smälta plasten kärnan till säkerhetsglas och sågat färdigt.
12

Test passa glaset.
13

Sand glaskanterna med 80 slippapper för att jämna och justera passformen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91748.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.