Hur man mäta tjockleken på förkromning

Förkromning finns i två typer: dekorativa och hårt. Dekorativ förkromning är tunnare och används för utseende och hållbarhet samtidigt hårt bordläggningen, även känd som industri-och ingenjörsvetenskap plätering, minskar friktionen och ökar motståndskraften mot både slitage och korrosion. Bland de minst destruktiva sätt att mäta förkromning tjocklek med hjälp av en magnetisk tjocklek testare. Billigt och lägre kvalitet magnetiska testare åtgärd inom en tiondels tum, vilket kan vara alltför felaktig för tunnare plätering, men en hög kvalitet testare kan lätt ligga inom en hundradel av en tum. Instruktioner
1

Kalibrera testaren. Vanligtvis görs detta av tillverkaren innan produkten görs tillgänglig utan som ett test enheten kan användas på plätering med en känd tjocklek. Detta kan också tjäna som en måttstock för hur exakt testaren är på bordläggningen.
2

Applicera den magnetiska änden av testare till förkromad objektet.
3 < p> Dra testaren bort från objektet. Magnetiska testare bestämma tjockleken på kromen beläggningen genom att mäta den kraft som behövs för att dra magneten bort från objektet. Sedan krom, som koppar och nickel, är en icke-magnetisk metall testarens magnetisk dragningskraft kommer från stål eller annan metall under krom.
4

Läs mätningen från testaren. Hur mätningen visas beror på vilken specifik testare. De flesta har en skärm kopplad till provet, antingen genom en tråd eller som en innesluten enhet. Andra enheter erbjuder Bluetooth-teknik för att visa mätning på en synkroniserad dator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92043.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.