Hur polska en Chevy Vattenpump

Aluminium Chevy vattenpumpar ser ganska vanligt i deras ursprungliga gjutna utseende. För dem som är villiga att investera lite tid och ansträngning, men kan aluminium vattenpumpar poleras till en glans som kommer att förvandla även den tråkigaste motorrummet. Polerad aluminium komponenter är populära på hot rods och anpassade bilar, och denna uppgradering kan åstadkommas med rätt verktyg och förnödenheter. Saker du behöver
Borrmaskin
luftdriven die Ear grinder
pluggar
Respirator
40 -, 80 -, 180 -, 220, 320, 400 och 600-grit våtslippapper
5-tums skivor för en borrmaskin
Foam pad
konformad sandpapper trummor
6-tums polering hjul (2) katalog Polering rouge (gnugga förening och polermedel) katalog
Visa fler instruktioner
1

bort vattenpumpen från fordonet, om det inte redan av motorn. Rådfråga din manual för instruktioner om borttagning om oklart om förfarandet. Vattenpumpen är installerad med flera djupa bultar runt dess omkrets som fäster den till motorn. Ta bort det kommer också att kräva avtappningen.
2

Fäst vattenpumpen i ett skruvstycke eller klämma ner det. Börja polera pumpen med 40-slippapper monterad på en borrmaskin. Ta bort de grova gjutning märken och åsar. Använd en 40-slippapper trumma att få svårt att nå områden. Addera 3

Sand pumpen med 80-slippapper och sedan flytta upp till 180-grit. Om det finns några grova områden som inte kan tas bort, växla tillbaka till 80-grit. Använd koniska slipning bilagor på borr eller en luftdriven die grinder för svåra att nå sprickor
4

Sand pumpen för hand med en skum slipkloss med 120 -., 180 -, 240 -, 320 -, 420 - och än 600-slippapper. För 240-grit och finare papper använder våtslippapper och en hel del vatten för att minimera repor. Grundligt våt-sand hela ytan av pumpen med 600-slippapper för att förbereda den för polering.
5

Polera pumpen med en 6-tums polering hjul monterade på borrmaskinen. Placera några polering rouge på hjulet och sedan polera pumpen. Tryck inte för hårt och försöker att arbeta på små delar i taget, stannar ofta för att kontrollera ditt arbete. Se till polering görs i varma temperaturer för att hålla rouge mjuk. Applicera rouge några minuters mellanrum.
6

Använd en konformad filt bob på dö kvarn för svåra att nå områden. När alla ytor på pumpen är mycket blanka, torka pumpen ner ordentligt med en ren trasa.
7

Ändra polerplatta till en ny, ren ena och växla till den vita polering rouge för att framhäva finalen, spegelblank glans av aluminium.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91749.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.