Hur man målar en bil för hand

Måla en bil med den konventionella metoden att använda en sprutbox, en kompressor och billack är säkerligen den mest effektiva och konventionell metod, men det finns andra sätt. Du kan också måla en bil för hand. Helt klart en av de billigaste men effektiva metoder är rullen lack, där färgen är helt enkelt rullas på. Med tillräckligt armbåge fett, kan du få enastående resultat. Saker du behöver
Rust-Oleum Skyddande Emalj (beror på storleken på bilen) katalog lacknafta
Bondo
Spot kitt
högdensitetsskumplast rullarna och rulle handtag
80 - , 120 -, 180 - och 220-grit sandpapper (för påbyggnad) katalog 220 -, 400 -, 600 -, 800 -, 1000 -, 1500 och 2000-grit sandpapper
Maskeringstejp
Luddfri trasor
Visa fler instruktioner
1

tvätta bilen ordentligt. Inspektera kroppen fungerar för små bucklor och repor. Om det inte finns någon större kaross krävs, ha en professionell butik göra jobbet om du inte har den kunskap
2

Slipa bucklor och dings tillräckligt små för att fästas med Bondo med 120. - sandpapper. Blanda Bondo och tillämpa den. När den har torkat, slipa ner även med närliggande områden med 80-grit, 120-grit och sedan 220-slippapper.
3

Tape utanför trim och alla områden som du gör inte vill vara målade. Det fina med rullen målar jobb är att du inte behöver använda stora delar av papper eftersom det inte finns någon overspray. Bara applicera 1 eller 2 inches runt kanten på något du maskerar bort.
4

Sand samtliga karossdelar med 220-slippapper. Sand i samma riktning.
5

Torka kroppspanelerna av med mineralterpentin. När du flyttar från panel till panel med färg, torka panelerna en gång med sprit för att säkerställa en stark lackvidhäftning.
6

Späd Rust-Oleum 50/50 med lacknafta. Häll färgen och lacknafta i en blandning hink och rör om väl. Häll lite färg i färgen facket.
7

Doppa hög densitet skum rulle i färgen. Du måste använda högdensitetsskumplast rullar.
8

Rulla färg på bilens paneler, rullande en panel i taget. Jämna ut några körningar med rullen som de visas. När du har rullat ett skikt av färg, låt färgen torka i minst åtta timmar.
9

Sand färgen med 220-grit och sedan 400-slippapper. Du kommer att slipa bort apelsinskal, vilket är den strukturerad yta kvar av färgen. Rengör skivorna med sprit mellan varje lager färg.
10

Rulla på ytterligare ett lager av färg, en panel i taget. Låt färgen torka i minst åtta timmar och upprepa slipning och målning. Upprepa rullande process tills du har ansökt minst sex eller sju lager färg. Åtta eller nio lager kommer verkligen säkerställa tillräckligt med täckning för den mängd färg som ska slipas bort under slipningen processen
11

När det slutliga skiktet har tillämpats, sand med 400-grit, 600. - grit, 800-grit, 1000-grit och slutligen 1500-grit eller ens 2000-slippapper. Färgen kommer nu att ha en väldigt tråkig utseende, men oroa dig inte.
12

Polera färgen med en hög hastighet orbital polermaskin med gnugga förening eller maskin glasyr, finns på bildelar butiker eller färg leverans butiker.
13

Polera färgen med en högkvalitativ snurra bort polish. Nu kan färgen ser ganska bra.
14

Låt färgen botemedel för en vecka och sedan polera den med en hög kvalitet vax och höghastighetståg buffert. Återmontera alla trim som togs bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91718.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.