Information & Utbildning om Lowrider Cars

Lowriders infördes först på 1930-talet när de dök upp i mexikansk-amerikanska stadsdelar, eller Barrios, som en del av "zoot-suit" sensation. Enligt "Lowrider Magazine," mexikansk-amerikanska zooters, även känd som pachucos, modifierad gamla Chevys att skapa lowriders som en form av uppror mot den traditionella uppfattningen. Under årens lopp har lowriders blivit förhörd i populärkulturen genom tidningar, tv-program, musik och filmer. Ändringar över tid har bidragit till att forma lowriders i dag. Tidig historia
vikter användes för att sänka bilar på 1930-talet.

Även lowrider bilar hade en stor ökning i popularitet i slutet av 1970, kan ursprunget till sådana bilar spåras tillbaka till slutet av 1930-talet. Tunga vikter eller sandsäckar användes på 1930-talet att sänka baksidan av bilar. I andra fall, enligt "Lowrider Magazine," var fjädrarna hackad - förkortas genom att skära de bästa spolarna - eller upphettas tills de komprimerade, vilket skapade samma effekt. Lowrider bilar samman i Kalifornien bilkultur med det av den mexikanska kulturen. Enligt JustCustomz.com, på 1960-talet, var lowrider bilar erkännas som en officiell klassificering i termer av att anpassa bilar.
Modifikationer
Chevys var populära bilar att ändra.

Chevrolet var en populär bil att modifiera på 1950-talet, delvis eftersom de var billiga att reparera och hade en mer elegant utseende än bilar som produceras av Ford eller andra företag, enligt JustCustomz.com. Bilar som modifierats för att vara lowriders var ofta försedda med stänkskärm kjolar samt dubbla pipor side, två spotlights och två antenner. Medan andra bilar av 1950-talet ändrades för att öka makten, var lowriders modifierad för att representera komfort, stil och klass.
Typer

Lowrider bilar finns i tre olika klassificeringar: bomben lowrider, den traditionella lowrider och Euro lowrider. Bomb lowriders är lowriders tillverkade från 1930 genom 1950-talet. Traditionella lowriders är lowriders tillverkade från 1960 till idag. Euron lowriders är lowriders rör importera fordon såsom Acuras och Hondas, enligt JRank.org. Med rätt utrustning, kan någon bil modifieras till att bli en lowrider bil.
Hydraulik
Hydraulik spelar en stor roll i lowriders.

Lowriders vanligtvis har sina fjädringssystem förändras för att bidra till att ge bilen en sänkt look. Dock kunde det hydrauliska systemet också modifieras, vilket ger lowriders möjlighet att höja och sänka från marken, enligt JRank.org. De förändrade hydrauliska system tillåter bilen att höjas och sänkas från en specifik hörn, från fram-eller baksidan eller från sidan av olika kontroller på den bilen. "Pancaking" är en term som används när en lowrider bil är helt sänkt till sitt yttersta punkten.
Populär kultur
Tidningar bidra till att främja lowriders idag.

År 1975 släppte bandet krig låten "Low Rider" på sitt album med titeln "Varför kan vi inte vara vänner." Även på 1970-talet, presenterade tv-show "Chico och manen" lowriders, vilket den anpassade bilen i det nationella rampljuset. Sedan dess har sådana publikationer som "Lowrider Magazine," först publicerad 1977, fortsatt att främja konsten att lowriders, liksom den kultur som omger den. Filmer, TV-program och visar bil fortsätter att hålla lowriders i mainstream kulturen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91820.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.