Hur man installerar en krängningshämmare på en Mustang

vingla barer, eller krängningshämmare som de riktigt är kallade, fungera som ett slags extra upphängningssystem. Även huvudrullen egenskaper en bil dikteras av de stora skruvfjädrar som inställer kroppen, hjälper den fjädrande bar som förbinder motstående hjul för att dämpa och kontrollera någon större korglutning som inte kan hanteras av de enskilda spiralfjädrar. Byta en tunnare krängningshämmare med en tjockare och starkare enhet är ett enkelt sätt att öka hantera prowess.This artikel fokuserar på front sway-bar ersättare för 1995-2005 Ford Mustang, men grunderna för ersättning kommer att gälla för varje år bil inom den modellen linje. Saker du behöver
Ny krängningshämmare kit
Ordet jack
rörtång
Fyra pallbockar
Full uppsättning hylsor och skiftnycklar
Justerbar skiftnyckel
brytjärnet
platt skruvmejsel
Hög temp silikon bussning fett
Visa fler instruktioner
Hur man byter en Mustang Sway Bar
1

Lossa muttrarna på båda framdäcken .
2

Höj bilen ca 24 inches från marken med hjälp av en domkraft, och säkra med pallbockar på en form bit ram-skena bredvid avgasrören.
Sida 3

bort muttrarna och däck.
4

Infoga ett jack stå stadigt under endera sidan av suspensionen för att förhindra styrarmen från att falla. Höj inte uppskov. Låt INTE kontrollgruppen att släppa när som helst under installationen.
5

Identifiera spaklagret. Det är 6 "lång och 1/2" diameter mässing eloxerad stång stiger från kontrollgruppen. Den krängningsstång är den tillplattade runda stången fäst vid toppen av spaklagret.
6

Justera skiftnyckel till storlek och ta tag i tillplattade centrala delen av spaklagret att förhindra rotation. Har en assistent håller nyckeln stilla medan du itu fästmuttrarna.
7

Med två uppsättningar med 9/16 hylsor, försiktigt bort muttern som håller krängningshämmaren på spaklagret, och spaklagret med kontrollgruppen.
8

Använd ett spett för att försiktigt höja tillplattade gungning profilstången änden från spaklagret tills det klarnar helt. Var mycket noga med att inte skada de flexibla bussningar på fästet.
9

Upprepa unbolting proceduren på andra sidan.
10

under bilen, följ krängningshämmaren och lokalisera de två A-formade krängningshämmare fästen. Använd en 6-tums förlängning för att nå de två bultarna på vardera ett, och skruva isär dem. Den krängningshämmare kommer att falla fritt.
11

Arbete baren ut till ena eller andra sidan. Det kommer att komma ut genom hjulhuset. Ha mycket tålamod, och har din assistent stödja undersidan av vingla-bar medan du vrider den för att rensa underredet. Ta INTE bort motorns stänkskydd eller medlemmar chassi som kan komma i vägen. Baren kommer att klara utan att ta bort någonting.
12

Skjut A-formade fästet av krängningshämmare, och ta bort de gummibussningar inifrån.
13

Doppa satsens nya gummibussningar i fett, och arbeta in varje vrå med fingret.
14

Skjut metall fästen, sans bussningar, över den nya krängningshämmaren och låt dem dingla.
15

Work smord tungt nya bussningar på vardera sidan av den nya krängningshämmare, och infoga dem i metall fästen. Denna mount installationen måste göras i två steg, eftersom metall fästen med bussningar förinstallerat kommer inte passa över den tillplattade delen av krängningshämmaren. Den nya baren ska nu likna baren du tog ut.
16

Arbetet i den nya baren genom de små hål där den gamla kom ut. Behåll samma riktning som originalet.
17

Kraftigt fett alla spaklagret bussningar varhelst de kontaktar metall.
18

Omvänd gungning förfarande bar bort att skruva allt tillbaka tillsammans . Montera ramen monterar först, och sedan de svängbara fästen.
19

Dra åt spaklagret bultarna tills du ser viss snedvridning i bussningarna, tills spaklagret bulten stiger cirka 5 till 6 trådar förbi toppen av muttern.
20

Ta bilen till en kvalificerad inriktning butik för att få uppskov återställning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91676.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.