Hur man utvecklar en svängd Gear Profile

Traditionellt har redskap som används för att ändra rotationsriktning varit koniska kugghjul med rakskurna kuggar. Även om dessa inte är de mest mekaniskt effektiva redskap, de är mindre kostsamt att skala upp och ner på bara två dimensioner, och de kan tillverkas med traditionella fräsmaskiner. Böjda eller spiralformade kuggprofiler är långt mer komplex för att modellera och tillverka med traditionella tekniker. Dock förenklar vektor-baserad modellering programvara processen, och CNC (dator numeriskt styrda) fräsmaskiner ta mycket av komplexiteten av fräsning komplexa kuggprofiler. De två teknikerna gör det till ett mycket mindre betungande uppgift att utveckla kugghjul och utväxlingar för att maximera hästkrafter i racing differential, exempelvis i krökta snarare än rak profil. Saker du behöver
vektor-baserad programvara CNC kvarn
Visa fler instruktioner
1

Bestäm utväxlingen du vill börja med. Förhållandet är antalet gånger en primär växel kommer att vända i förhållande till en sekundär växel, uttryckt 1:04, till exempel, för en primär eller drivkugghjul som vänder ett varv för varje fyra varv av den sekundära växeln.

2

Input den primära redskap dimensioner i en vektor-baserad eller datorstödd redaktionella program som utformats speciellt för kugghjul och mekanik. Dessa första dimensionerna kommer att vara samma som ett rakt kugghjul -. Ytterdiameter vid varje ände av redskap Addera 3

Ange antalet tänder du vill ha i din växel profil
4

Justera vektorer använder programvara poäng och "trådar." Programvaran kommer att visa punkter som representerar hörn eller korsningar av plan av en växel profil. Axis punkter kan justeras för att modellera komplexa kurvor, eller helixar. Programmet kommer att beräkna funktioner för dig, översätta en grafisk bild i koordinaterna för kurvan eller flera kurvor som kan läsas av CNC kvarnar. Gear programvara kommer också att innebära några fysiska begränsningar till din modell. Till exempel, i en avfasad växel med 14 tänder, kommer mjukvaran begränsa ändarna av större och mindre diametrar till en bredd av 1/14 av växeln omkrets, bara så att du kan justera vad som är möjligt skall bearbetas. När du designar en kugge, kan programvaran kopiera den och fylla i den återstående växeln med profilerna.
5

Skapa ett derivat sekundär växel. Programmet ger dig möjlighet att skapa en sekundär växel baserad på samma grundläggande dimensioner och du började den primära redskap med. Med tanke på ett förhållande och eller dimension, kommer det att skapa en omvänd vektor-form som skall förenas med det primära redskap profilen i det önskade förhållandet.
6

Skala profilen uppåt eller nedåt. När du har ritat profilen i vektorer, kan du skala hela växeln uppåt eller nedåt. Du kan också förvränga det, öka diametern på ena änden av redskapet, men inte den andra.
7

Utgång datafilerna till en CNC-maskin, oftast genom att läsa in filerna på en nätverksansluten mapp, sedan ladda ner dem från CNC gränssnitt.
8

Lägg ut en lämplig storlek tomt eller en bit av stål i CNC-maskinen. Liksom andra svarvar eller kvarnar, CNC kvarnar varierar från maskin till maskin. Blank eller pre-fräst metall måste installeras till specifikationerna för den speciella CNC kvarn.
9

Kör programmet. Bruket kommer automatiskt att klippa hela växeln profilen. Eller, i vissa kuggprofiler, kan det skära en del automatiskt, kräver ett skärhuvud förändring, klipp sedan resten. Brukets förmåga att röra sig längs tre axlar, men kommer att minska alla de komplexa kurvor enligt din vektor modell. Sedan skär motsvarande redskap på samma sätt.
10

Utveckla profiler genom att hålla detaljerade loggar över växelns prestanda, inklusive värme, strömavbrott, friktion och tandskador. Baserat på feedback, ändra vektor-och wire-frame-modellen och skär nya, matchade växlar, förfina designer för din specifika applikation som du går. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91615.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.