Återställa & skräddarsy Auto Interiors

Återställa och anpassar bilens interiör är ett bra sätt att göra det känns som en helt ny bil igen och är en mycket tillfredsställande projekt att utföra. Och med lite uppfinningsrikedom, kan du inte bara få det att se ut som ny, men du kan lätt göra det sticker ut från ett hav av liknande utseende fordon. Saker du behöver
diverse skruvmejslar
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Mejsel eller färgskrapa Sax
ljuddämpande
Spray-on lim
Carpet kit
Vinyl, läder eller ultrasuede
Ny ratt, växelspaksknopp och pedaler i aluminium
Visa fler instruktioner
1

börja med strippning interiören. Ta bort de främre och bakre sätena från insidan. Dessa är vanligen hålls på med skruvar på framsidan och baksidan delen av säten. Du kommer att använda en rad olika verktyg för detta, från skruvdragare till hylsnyckelsatser.
2

Ta bort mattan från fordonet. Det finns oftast trim bitar gränsar delar av mattor som behöver tas bort med en skruvmejsel eller annat verktyg. Mattan därefter i allmänhet limmas på. För att ta bort det, helt enkelt dra upp och ut. Avlägsna fabriken ljuddämpning från bilens golv på samma sätt. Skrapa bort limmet som ligger på golvet med en mejsel eller färgskrapa.
3

bort dörrpanelerna (vanligtvis hålls på med skruvar eller clips som drar av) fönster handtag (eller effekt -fönstret växlar) och dörrhandtag. Koppla ur batteriet innan du gör något elektriskt arbete.
4

Efter inredningen rivs, påbörja monteringen processen genom limning ner nya ljuddämpande material, finns på alla bildelar butiker eller online på företag som Dynomat. Använd en matta /headliner spraylim att limma ljuddämpande ner och använda sax och /eller en mattkniv för att skära individuella bitar som du går att passa in i formen på golvet. Limmet torkar säkert inom en timme. När det är torrt, installera mattan.
5

Välj en ny matta kit, eller om fabriken mattan är i bra form, har det ånga rengöras före ominstallation. Du kan även färga mattan för en ny look.
6 p Om du använder en ny matta kit, har en anpassad ena består av en färg som inte erbjöds av tillverkaren av bilen när den var ny. Beställ kontrasterande kanter på mattan kit.
7

att installera mattan, använda spraylim på baksidan av mattan och ytan den berör. Installera försiktigt på mattan, dra och sträcka det att få det att passa ordentligt. Låt mattan torka i en timme eller så innan du fortsätter.
8

Installera nya säten, som kan komma från en mängd olika källor, inklusive lokala bildelar butiker, eBay och online-företag som Summit Racing. Anpassade bilar ser bra ut med en fin uppsättning eftermarknaden skålade säten. Du kan också få de befintliga platserna åter klädda i en annan färg och material för en unik look. Sittplatser kan oftast installeras med en spärrfunktion set och en uppsättning adaptrar tillgängliga från sätet maker.
9

För beställnings dörrpaneler, ta bort den befintliga klädsel och åter täcka panelerna med nya skinn, vinyl eller ens ultrasuede för en riktigt beställnings-look.
10

Om dörrhandtag är metall, polera eller måla dem. Om de är plast, måla dem en annan färg, kanske en som matchar utsidan.
11

Återvinna instrumentbrädan med ett streck mössa om det är sprucket. Du kan hitta ett streck mössa på eBay, företag som specialiserat sig på ditt bilmärke eller från www.dashcaps.com. För att installera streck locket, använd självhäftande matta sprej sprutas på ytan av instrumentbrädan och sedan försiktigt placera streck locket. Vanligtvis locket tar bara några minuter att installera och kräver inte avlägsnande av någon av delarna. Du kan också reupholster instrumentbrädan med läder eller ultrasuede.
12

Byt lager, slätten ser mätare med eftermarknaden mätare från ett företag som Auto Meter.
13

runda ut de inre förändringarna genom att installera en eftermarknad ratt, växelspaksknopp och pedaler i aluminium, som kommer att stå ut fint mot den nya mattan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91712.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.