Performance Uppgraderingar för en Nissan 240sx

Nissan 240SX sport kompakt coupé har bergfast bakhjulsdrift hantering, ett lågt ingångspris och massor av eftermarknaden delar som att välja mellan. Det finns två USA-marknaden 240SX generationer, från 1989-till-1994 S13 och 1995-till-1998 S14. Du kanske undrar vilken prestanda uppgraderingar du ska börja med och som kommer att ge din S13 eller S14 de mest betydande vinster. Trimma din 240SX kan förvandla en solid sport kompakt coupé till ett monster på hjul. Hjul och däck

viktigaste prestandauppgradering du kan ge din Nissan 240SX är en ny uppsättning däck. Nissan 240SX är utrustad med kvalitet hjul och däck, speciellt på den andra generationen S14-modellen. Byta till bredare hjul skapar en större kontaktyta med vägen och därmed förbättrar stabilitet och hantering. Lättare hjul också kommer att ha en positiv inverkan. Din 240SX hjul och däck räknas som den ofjädrade vikten, vilket innebär att de inte stöds av fjädringen. Ofjädrad vikt skapar en negativ hantering inverkan genom jarringly flytta som svar till väg och kurvtagning förhållanden, minskar suspensionen effektivitet. Investera i bra kvalitet däck är ännu viktigare. Performance däck med en hastighet rating av "V" eller större är dyrt men kommer att arbeta tillsammans med dina andra uppgraderingar för att ge en tät, kontrollerad åktur. Addera Bolt-On Uppgraderingar

Byt din färddator att trimma din motor respons mer aggressivt. Detta kommer att påverka bränsleekonomin och kräver användning av premium bränsle och resulterar i mer aggressiv timing som gör att din motor att bränna mer luft och bränsle och därmed göra mer makt. Byta 240SX intag lager luft med en kall-luft enheten kommer att resultera i en liten vinst i prestanda, speciellt när det paras ihop med en fri-andning större ljuddämparen.
Turbocharging

turboladdning 240SX-aktien KA24-serie motorn kan resultera i hästkrafter vinster. En turboladdad installationen sannolikt kommer att kräva motorförändring, så förvänta dig att göra en seriös satsning om din går denna väg. En bult-on turbo installation utan att modifiera KA24E eller bilarna en KA24DE kan resultera i en blåst huvudet om du kör för mycket turbo boost. Dessa är fasta motorer men är inte byggda för att köras under tungt turboladdade förhållanden i lager formulär.
Engine Swaps

240SX linjen är känd som Nissan 180SX och Nissan Silvia för den japanska hemmamarknaden. Importera en SR20DET motor drog från en av dessa eller flera andra japanska Nissan bilar kommer att resultera i 201-245 hästkrafter, beroende på vilken variant av motorn. Vissa går tom så långt som att släppa Nissan 350Z är VQ-serien motor i en 240SX för ännu större makt vinster, även om detta swap är mycket mer komplicerat och dyrt. Den SR20DET motorn är en stabil utgångspunkt för hög-boost turbo byggen, så om du har pengar det är en bättre investering än turboladdning din lager KA24 motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91914.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.