Hur till Bend Dorn Tubing

spindelrör böjning används där insidan radie av röret måste böjas utan rynkor eller deformation. Detta uppnås genom insättning av en flexibel eller fast fast "spindel" för att stödja de inre väggarna av ett rör under bockningsprocessen. Väggarna stöds internt med antingen en flexibel dorn som böjer med röret, eller ett fast "kula" dorn satt internt vid vridpunkt radien munstycket. Dornböjning används ofta vid tillverkning av rör bilavgaser, turbo intag och utlopp slang och anpassade avgassystem. Saker du behöver
Stålrör
Soap
gasolbrännare
Dorn rörbockning jigg
Visa fler instruktioner
1

Anneal stålröret med märkning längden på böj med fyra jämnt åtskilda linjer dragna över röret med en vass bit av vanligt hushållsavfall tvål. Värm röret jämnt med en gasolbrännare justeras till en mjuk flamma tills tvål linjerna blir svart. Inte sätta lågan i kontakt med tvål märket under uppvärmningen. Tillåt stålröret svalna. Detta kommer att mjuka metallen så att röret kan böjas utan deformation.
2

Lokalisera rörformiga spindeln bullet skruvas på änden av en lång, rund axel monterad på ramen av röret-böjning jigg . Spindeln bullet är bearbetad för att passa perfekt in i röret för att förhindra att väggarna från knäckning under bockningsprocessen. Justera kula genom att rikta en markering nära sin ände försedd med ett märke på den övre ytan av radien munstycket monterad på toppen av ramen. Detta kommer att placera kulan exakt vid den punkt där kurvan startar.
3

Justera munstycket genom att flytta graden skiva monterad under dess undersida till den önskade vinkeln av bojen. Ett rörligt stopp förhindrar att dynan från att vrida förbi den förinställda punkten.
4

Smörj kulan och insidan av röret med en aerosol kan laddas med kompression-resistenta smörjmedel. Skjut röret över kulan, och glida röret "keeper" krage över änden av röret och på stålet peg på den sida av formen. Denna krage är utformad för att gripa tag i röret och dra den runt radien dör under bockningsprocessen. Den glida tillbaka plattan med dess längsgående halvrund plats över röret
5

Place. Skjut glida tillbaka plåten mellan de justerbara valsar motsatta radien munstycket och slangen. Dra åt inställningsknappen så att längden av ryggplattan halvrund slits kläms fast över röret. Den bakre plattan kommer att glida framåt med röret, med tillämpning stöd och klämma väggarna hos röret mellan munstycket och den inre dornen kula under bockningsprocessen.
6

Infoga den runda pivot spaken till det matchande hål på toppen av radien munstycket. Håll i änden av spaken med båda händerna, och applicera tillräckligt rotationskraft att dra röret runt munstycket tills den förinställda stopp förhindrar vidare rörelse. Röret kommer nu böjas till önskad vinkel utan ett spår av deformation på den inre radien för böjningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91835.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.